Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, proszę o wyjaśnenie, dlaczego moja oferta nr 17811929950 jest sprzedawana na rynku czeskim po 225czk (po wyrównaniu z programu Allegro ceny), kiedy ja mam ją w moim asortymencie po 456czk, czyli około 2 razy drożej. Z tego co czytałam, to kwota, którą dostaję po sprzedaży (od klienta i allegro w sumie) powinna dać razem tą kwtoę, którą ja ustaliłam. Tak przeczytałam na stronie allegro:
"Przykład
Twoja cena: 100 zł
Twoja cena po automatycznej obniżce: 95 zł
Wyrównanie od Allegro: 5 zł (100 zł - 95 zł)
Od kupującego otrzymujesz 95 zł, a 5 zł przyznajemy Ci jako wyrównanie do rozliczeń z Allegro na Twoim koncie po kilku minutach od sprzedaży. Nic więc nie tracisz, bo Twój wynik to nadal 100 zł: cena przedmiotu (95 zł) plus kwota wyrównania (5 zł).
Ważne! Wysokość obniżki za każdym razem zależy od poziomu ceny w ofercie oraz cen rynkowych."
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ proszę o wytłumaczenie, czego nie rozumiem.
@wiki0441 Tak, ta oferta brała udział w AlleObniżce i program działa tak, jak opisałaś - obniżamy cenę oferty i dopłacamy Ci kwotę, o którą obniżyliśmy cenę towaru. Natomiast widzę, że oferta od 6.12 nie ma już oznaczenia AlleObniżka.
@w_kiwi Chyba pomyliłam oferty, chodziło mi o Allegro Ceny. To z tego progrmu wkleiłam przykład
W przytoczonym przez CIebie artykule jest ten sam przykłąd, który ja przytoczyłam:
Twoja cena: 100 zł
Twoja cena po automatycznej obniżce: 95 zł
Wyrównanie od Allegro: 5 zł (100 zł - 95 zł)
Od kupującego otrzymujesz 95 zł, a 5 zł przyznajemy Ci jako wyrównanie do rozliczeń z Allegro na Twoim koncie po kilku minutach od sprzedaży. Nic więc nie tracisz, bo Twój wynik to nadal 100 zł: cena przedmiotu (95 zł) plus kwota wyrównania (5 zł).
Interesuje mnie skąd brana jest cena bazowa, bo oferta nr 17811929950 jest sprzedawana na rynku czeskim po 225czk (po wyrównaniu z programu Allegro ceny), kiedy ja mam ją w moim asortymencie po 456czk, czyli około 2 razy drożej. Skąd ta różnica?
@wiki0441 Chętnie to skonsultuję, ale muszę wiedzieć, co jest w tej kwestii nie tak? Wartość obniżenia ceny nie zawsze musi wynosić 5% jak w powyższym przykładzie. Możemy cenę pomniejszyć o większą kwotę.