anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Świąteczna alleobniżka 2025

wiki0441
#13 Ambasador

Dzień dobry, proszę o wyjaśnenie, dlaczego moja oferta nr 17811929950 jest sprzedawana na rynku czeskim po 225czk (po wyrównaniu z programu Allegro ceny), kiedy ja mam ją w moim asortymencie po 456czk, czyli około 2 razy drożej. Z tego co czytałam, to kwota, którą dostaję po sprzedaży (od klienta i allegro w sumie) powinna dać razem tą kwtoę, którą ja ustaliłam. Tak przeczytałam na stronie allegro:

"Przykład

Twoja cena: 100 zł

Twoja cena po automatycznej obniżce: 95 zł

Wyrównanie od Allegro: 5 zł (100 zł - 95 zł)

Od kupującego otrzymujesz 95 zł, a 5 zł przyznajemy Ci jako wyrównanie do rozliczeń z Allegro na Twoim koncie po kilku minutach od sprzedaży. Nic więc nie tracisz, bo Twój wynik to nadal 100 zł: cena przedmiotu (95 zł) plus kwota wyrównania (5 zł).

Ważne! Wysokość obniżki za każdym razem zależy od poziomu ceny w ofercie oraz cen rynkowych."

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_   proszę o wytłumaczenie, czego nie rozumiem.

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@wiki0441 Tak, ta oferta brała udział w AlleObniżce i program działa tak, jak opisałaś - obniżamy cenę oferty i dopłacamy Ci kwotę, o którą obniżyliśmy cenę towaru. Natomiast widzę, że oferta od 6.12 nie ma już oznaczenia AlleObniżka.

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador

@w_kiwi Chyba pomyliłam oferty, chodziło mi o Allegro Ceny. To z tego progrmu wkleiłam przykład

oznacz moderatorów

w_kiwi

@wiki0441 Co mam tutaj dla Ciebie sprawdzić? Allegro Ceny działają podobnie, obniżamy cenę danej oferty i dopłacamy Ci do pełnej wartości. Tutaj znajdziesz artykuł na ten temat. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

wiki0441
#13 Ambasador

W przytoczonym przez CIebie artykule jest ten sam przykłąd, który ja przytoczyłam:

Przykład

Twoja cena: 100 zł

Twoja cena po automatycznej obniżce: 95 zł

Wyrównanie od Allegro: 5 zł (100 zł - 95 zł)

Od kupującego otrzymujesz 95 zł, a 5 zł przyznajemy Ci jako wyrównanie do rozliczeń z Allegro na Twoim koncie po kilku minutach od sprzedaży. Nic więc nie tracisz, bo Twój wynik to nadal 100 zł: cena przedmiotu (95 zł) plus kwota wyrównania (5 zł).

Interesuje mnie skąd brana jest cena bazowa, bo oferta nr 17811929950 jest sprzedawana na rynku czeskim po 225czk (po wyrównaniu z programu Allegro ceny), kiedy ja mam ją w moim asortymencie po 456czk, czyli około 2 razy drożej. Skąd ta różnica?

oznacz moderatorów

w_kiwi

@wiki0441 Chętnie to skonsultuję, ale muszę wiedzieć, co jest w tej kwestii nie tak? Wartość obniżenia ceny nie zawsze musi wynosić 5% jak w powyższym przykładzie. Możemy cenę pomniejszyć o większą kwotę. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów