anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie widać moich produktów w wyszukiwaniach

Roznosci89
#7 Wielbiciel#

Witam,

Dlaczego jak łaczę produkt z katalogiem który pokazuje mi się po wpisaniu nazwy i udostępnieniu go, to później nie widać go w wyszukiwaniu? druga kwestia wpisuje nazwe w katalogu produktów to później nie ma w uzupełnieniu danych produktu kodu Gtin-ean, skoro po nazwie algorytm mi przypisuje do tej kategorii? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Roznosci89 Cześć. 🙂 A o który dokładnie produkt/oferty chodzi? Jeśli korzystasz z widoku Allegro Business, to w wynikach wyszukiwania pojawią Ci się wyłącznie oferty z opcjami:

• faktura VAT
  • faktura VAT marża
  • faktura bez VAT.

Żeby sprawdzić wszystkie oferty, przełącz się na widok konsumencki. 

Zrzut ekranu 2023-07-16 o 09.19.51.png

oznacz moderatorów

Roznosci89
#7 Wielbiciel#

Super to już mi pomogłaś 🙂 teraz z ta druga kwestią byś mi pomogła ? próbuje się podpiąć w kategorii produktu po nazwie pokazuje mi tą kategorie z tej nazwy ale z ustawieniach produktu nie mogę go zapisać bo nie ma eanu. Co jest powodem że nie widać go jak widnieje w kategoriach produktowych i po nim nie mogę udostępnić produktu?

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Roznosci89 Chętnie pomogę, ale potrzebuje więcej informacji. Podaj mi proszę jakieś szczegóły — do jakiego produktu próbujesz podpiąć ofertę? Najlepiej prześlij mi zrzuty ekranu całej strony 🙂 

oznacz moderatorów

Roznosci89
#7 Wielbiciel#

Zrzut ekranu 1.jpgZrzut ekranu 2.jpgZrzut ekranu 3.jpg

Zrzut ekranu 4.jpg

Zdjęcia są od 1 do 4 pokolei jak postępuje na ostatnim widać że nie ma kodu gtin a powinien być bo już inny sprzedawca sprzedaje i chce tą konkretnie kategorie bo to ten sam produkt co mój.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Roznosci89 A jaki komunikat wyświetla Ci się po próbie dodania oferty (czyli po kliknięciu "wystaw i zaakceptuj warunki")? Spróbuj również skrócić tytuł oferty, ponieważ przekracza on 50 znaków

oznacz moderatorów

Roznosci89
#7 Wielbiciel#

Skracałem tytuł i komunikat jest że musze gtin uzupełnić.

oznacz moderatorów

ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@Roznosci89 Przepraszam, że czekałeś na odpowiedź, ale konsultowałam Twoją sprawę. W tej kategorii EAN jest wymagany (zależy to od wprowadzonych parametrów "Marka" i "Stan"), dlatego, żeby wystawić ofertę, musisz uzupełnić te dane. 

oznacz moderatorów

Roznosci89
#7 Wielbiciel#

Roznosci89_0-1689941025528.png

Dlaczego pokazuje mi się coś takiego? To nie są moje produkty tylko innego sprzedawcy, nie chce promować u siebie innego sprzedawcy @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Roznosci89 To inne produkty marki, której towar wystawiłeś w ofercie. Nie możesz wyłączyć tej opcji promowania przedmiotów.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Roznosci89
#7 Wielbiciel#

Co za bzdura, inny sprzedawca nazwał tak te produkty żeby były kojazone z jego kontem. To są produkty innej całkowicie marki. Tak mi się pokazuje ponieważ jak udostępniałem produkt to kazało mi połączyć z tym katalogiem. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Roznosci89
#7 Wielbiciel#

To jak sprzedaje produkty przykładowo Marki  "X" która jest też sprzedawcą na allegro i się promuje to u mnie będzie pokazywało jego promowane produkty? Co to ma być? Ja chce sprzedawać produkty różnych Marek ale nie mam zamiaru wydawać na promocje i promować u siebie innych sprzewawców.  Proszę mi wytłumaczyć tobo to jest nie normalne. To są produkty mojej marki a nie tego sprzedawcy i co teraz??? 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Roznosci89 Jeśli sprzedajecie produkty tej samej marki, to będą one w ten sposób wyświetlane. W przypadku, gdy inny sprzedawca podpiął się pod niewłaściwe produkty w katalogu, możesz zgłosić taką ofertę poprzez przycisk "Zgłoś ofertę błędnie powiązaną z produktem".

w_kiwi_0-1689958097142.png

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Roznosci89
#7 Wielbiciel#

Przez takie coś nic nie mogę sprzedać. Jak mam coś sprzedać jak jest takie coś?

oznacz moderatorów