Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o informację dlaczego oferta zakończona z sukcesem sprzedażą na Allegro w kwietniu w następnym miesiącu zmienia status na aktywną i po raz drugi dochodzi do sprzedaży tego przedmiotu.
Po informacji o sprzedaży przedmiotu wysłanego przez Allegro na mojego @ który potraktowałam jako błąd techniczny otrzymuje również na @powiadomienie od Allegro o wiadomości od klienta, po czym chcąc sprawdzić jej zawartość zostaje przekierowuje mnie na wymianę korespondencji z odlba która faktycznie zakupiła przedmiot w kwietniu.
W zestawieniu z Allegro i na moim rachunku firmowym nie ma wpłaty za nieaktywne ogłoszenie ani żadnego śladu transakcji, nie mam numeru zamówienia od Allegro a jedynym śladem jest wspomniana informacja o sprzedaży przedmiotu
Jestem pewna że kupujący faktycznie zapłacił ale nikt nie wie gdzie teraz tecsrodysie znajdują.
Allegro zamiast dokonać analizy tej sprawy w sposób merytoryczny i konkretny blokuje mi konto i straszy konsekwencjami za nie zwrócenie zapłaty której nigdy nie otrzymałam za przedmiot który nie był już w mojej ofercie
@Client:133599024 "Jestem pewna że kupujący faktycznie zapłacił ale nikt nie wie gdzie teraz tecsrodysie znajdują.", pierwsze pytanie co to są "tecsrodysie"🤔
Drugie pytanie: jeśli jesteś pewna, że kupujący zapłacił za przedmiot który Allegro wystawiło za Ciebie, to dlaczego nie oddasz mu kasy?
Odpowiedź na pytanie pierwsze:
- ten ciąg liter to "te środki" (wystarczylaby prosta analiza kontekstu wiadomości aby domyslec sie jakie słowo miało być użyte)
Ale dziękuję za zwrócenie uwagi. Używanie poprawnych zwrotów nie jest jednak problemem z którym się zwróciłam.
Odpowiadając na drugie pytanie: nie zwrócę czegoś czego nie otrzymałam. To też chyba powinno być jasne.
Problemem dla mnie jest to, że posiadając czarno na białym dowody że wpływu za sprzedaż przedmiotu który w sprzedaży nie był nie ma w moich zestawieniach od tygodnia muszę udowadniać że nie jestem wielbłądem.
Po zamknięciu sprawy likwiduje definitywnie swoje konto sprzedawcy na Allegro. Najpierw dowody i analiza ich pod pod kątem sprawy a potem informacje o możliwych sankcjach a nie odwrotnie.
@Client:133599024 allegro zwykle czy lokalnie? Używasz jakiegoś zewnętrznego programu do obsługi? Nie zaznaczyłeś jakiejś opcji wznowienia po sprzedaży?
Sprzedaje na Allegro Lokalnie i nigdy nie korzystam z opcji wznowienia ogłoszenia. W zestawieniu sprzedaży przy przedmiocie o którym jest mowa jest informacja o dacie wystawienia go i zakończenia oferty i obie daty dotyczą kwietnia a przedmiot został kupiony drugi raz 11 maja. Nie posiadam żadnego zewnętrznego programu. Korzystam z różnych platform sprzedażowych i nigdy nie miałam problemów tego typu.
@Client:133599024 a pierwsza sprzedaż zakończyła się opłaceniem zamówienia? Bo nie wiem czy tak nadal jest , że nie opłacone zamówienia wznawiają się chyba po 7 dniach chyba.
@Client:133599024 o ile "...wymianę korespondencji z odlba która faktycznie zakupiła..." oldbę udało mi się rozszyfrować, to z tecsrodysie miałem problem😉, ale wracając do meritum, to myślę podobnie jak @Client:44052296 , że było ustawione automatyczne wznowienie aukcji, ale chyba tylko moderatorzy mogą sprawdzić co tu się wydarzyło
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Odpowiem tylko raz bo wiem z doświadczenia że wymiana korespondencji nie będzie dla mnie wartosciowa. W jakim celu odpisałaś na moje zgłoszenie? To miejsce gdzie ludzie szukają rozwiązania problemu, wsparcia grupy i gdzie można skorzystać z wiedzy lub doświadczenia innych osób. Jeśli nie masz nic do powiedzenia w sprawie a twoja odpowiedź jest złośliwa to spróbuj powstrzymać od pisania bezwartościowych informacji. W przeciwnym razie nie dziw się że ktoś w podobnym stylu ci odpowie. Bez komentarza...
@Client:133599024
to jest publiczne forum, każdy Twój post jest czytany przez wiele osób z poza pracowników Allegro, i każda z nich może Ci opowiedzieć. Merytorycznie lub nie na temat, złośliwie lub bez sensu.
Ne czepiaj się @KOGIEL_T , jak byś przeczytała swojego posta przed wystawieniem go to by nie miał takich głupich błędów i nikt by się Ciebie o nie nie pytał.
Ale wracając do meritum, czy zgłosiłaś ten błąd systemu bezpośrednio Allegro (https://allegro.pl/pomoc/kontakt)? czy odpisałaś na maila z blokadą? Bo to jest właściwa droga rozwiązania problemu.
Cześć, poproszę o numer oferty, której ta sytuacja dotyczy i numer korespondencji, którą z nami prowadzisz w tej sprawie.
1. Czy pierwsza sprzedaż na pewno była przez Allegro? Może została opłacona bezpośrednio na konto lub blikiem. Wtedy na Allegro wznowiła się jako nieopłacona. Mogła też zostać całkiem nieopłacona i dlatego się wznowiła.
2. To przekierowanie do wiadomości od poprzedniego klienta wygląda dziwnie. Czy jesteś pewna, ze to była nowa transakcja? Może po prostu pierwszy klient napisał cos przez pocztę poprzez jego starą wiadomość o zakupie? To by wyjaśniało to przekierowanie.
3. A co masz na lokalnym w zakładce sprzedane. Czy obie transakcje tam są i figurują jako opłacone?
4. Jeśli drugi kupujący faktycznie zapłacił to ślad musi być tu Środki i historia operacji - Allegro Albo masz tam tę kasę i możesz wypłacić/zwrócić albo masz informacje, że została już wypłacona na Twoje konto.
Napisałam co mi przyszło do głowy. Ale szczerze średnio tłumaczysz wiec tylko zgaduję. Napisałam podstawy, bo tu masa nowych nie wie gdzie szukać wpłaty. Jak przesadziłam to nie obraź się.