Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry, Kupująca nie odebrała zamówienia więc wróciło do mnie. Napisałem do niej wiadomość, że jeżeli nie chce towaru musi zgłosić zwrot. Niestety w ogóle nie odpisuje na wiadomości. Czy w takiej sytuacji mogę jednostronnie rozwiązać umowę i zwrócić jej środki bez jej odstąpienia od umowy?
@991221 Najlepiej będzie jeśli zwrócisz kupującej pieniądze, ponieważ jeśli zgłosi do nas, że nie ma ani pieniedzy, ani towaru, będziemy wymagać od Ciebie wyjaśnień.
@nat_not no i wyjaśni, nie macie prawa w tym przypadku ingerować ani nic wymuszać na sprzedawcy, towar jest klienta, leży do odbioru u sprzedawcy 🙂
@991221 wyznacz termin odbioru towaru np. 7 dni potem zgodnie z KC odstąp od umowy powołując się na ustawy, oddaj kasę odliczając koszty wysyłki i powrotu o ile były i dokonaj zwrotu 🙂
Dziękuję
@991221 Przerabiałem ostatnio ten temat (w sumie to już kilkukrotnie) i taką dostałem od allegro odpowiedź:
Zachęcam, aby kontaktował się Pan z kupującym, ponieważ nieodebranie przesyłki nie jest jednoznaczne z odstąpieniem od umowy. W tej sytuacji klient ma dwie możliwości:
1- Jeśli odstąpi od zakupu bez podania przyczyny, może Pan od kosztu towaru + kosztu najtańszej zwykłej przesyłki odjąć koszt przesyłki zwrotnej. Dla przesyłek:
— Allegro Paczkomaty InPost oraz Allegro One zwrot nieodebranej przesyłki jest darmowy,
— dla innych metod dostawy - jeśli poniósł Pan koszt zwrotu przesyłki, może Pan oczekiwać zwrotu tej kwoty od kupującego. Jeśli klient nie zapłaci, może Pan potrącić tę kwotę ze zwrotu. Proszę, aby poinformował Pan o tym klienta.
2 - Jeśli kupujący oczekuje ponownego wysłania zamówienia, powinien zapłacić za nową przesyłkę oraz pokryć koszt przesyłki zwrotnej,(jeśli Pan go poniósł).
Może Pan również wyznaczyć kupującemu pisemnie, ostateczny termin na odbiór towaru, zastrzegając, że po tym terminie odstąpi Pan od umowy. Jeśli kupujący nie odpowie, stanie się Pan ponownym właścicielem towaru. Proszę, aby zwrócił Pan
kupującemu pieniądze za to zamówienie.
Podstawa prawna - Art. 498 i 491 Kodeksu Cywilnego.