anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nieuczciwy kupujący.

zhibo_pl
#8 Zapaleniec

Klient kupuje z kont znajomych produkty na których mu zależy i dobiera inne aby mieć smarta, a następnie odsyła, (nawet nie otwierając) niepotrzebne mu produkty. Sytuacja powtórzyła się w ostatnim miesiącu już dwukrotnie, a podejrzewam ,że wcześniej kupił coś z własnego konta, a po zablokowaniu przeszedł na kupowanie przez znajomych. Zmieniając jedynie adres dostawy na własny po czym go namierzyłem. Nie będę przecież blokował wszystkich jego znajomych, z których kont będzie kupował w przyszłości, zwłaszcza że każdy taki zakup to koszty dla sprzedającego.

oznacz moderatorów
54 ODPOWIEDZI 54

ego2
#9 Pomysłodawca

dokładnie tak BLOKUJ ile wlezie.
jedyna rada na oszustów i naciągaczy.

oznacz moderatorów

Client:109808341
#12 Orędownik

Panowie: sprawa jest prosta: jesli coś wam nie pasuje:

a) wyłączacie SMART! w swoich ofertach,

b) kończycie handel na Allegro i kasujecie swoje konta.

A jeśli któryś mnie bloknie i sie zorientuję to wyślę stosowną informację do odpowiedniej instytucji i Allegro.

Dzięki temu wątkowi wracam do wystawiania negatywów za brak zwrotu kasy w terminie bo za dyskusje w tym zakresie tez bylem blokowany przez handlarzy. Tylko i wyłącznie za to. No bo chyba trudno nie oddać towaru jesli sie kupuje czerwony a przychodzi granatowy albo zamawia 5XL a przychodzi 2XL i w jednym i drugim przypadku handlarze zdziwieni o co mi chodzi.

Także spoko. Dzięki!

oznacz moderatorów

it24_pl
#12 Orędownik

Client:109808341 Odpowiem za siebie - listy blokad nie mam, bo i po co.. zresztą bardzo łatwo to ominąć. O klientów dbam, ale kiedyś było łatwiej, zarówno dla sprzedających i kupujących, zasady były jasne i klarowne. Dziś już tak nie jest. Szkoda że tego nie widzisz i nie rozumiesz, a kombinowanie jak opisane w tym wątku nie służy ani jednej ani drugiej stronie, całe szczęście większość tego nie robi, tylko podchodzi uczciwie. To jest kwestia (może głupio zabrzmi) -  ale szacunku dla drugiej strony.

P.S.

A to że ktoś ma jakieś uwagi to chyba dobrze, warto żeby Allegro zastanowiło się nad regulaminem usługi, aby do takich właśnie nadużyć nie dochodziło, bo będzie to z korzyścią zarówno dla sprzedających jak i tych uczciwych kupujących.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:109808341 tylko że więcej przywilejów ma kupujący niż sprzedający a dymać pozwala allegro właśnie takimi durnymi programami jak Smart i AP bo bawi sie potem w sąd kapturowy nie mając kompetencji po temu. Od zalatwiania spraw pomiędzy konsumentem a sprzedawcą są odpowiednie instytucje nie allegro

oznacz moderatorów

#12 Orędownik

@az1rael    jak handlarz oleje klienta to kleintowi pozostaje MRzK ktory niewiele moze i/lub Sąd Cywilny.

Pozew przeciwko handlarzowi to troche zachodu jest.

Dzięki Allegro i POK/AP serwis chroni kupujących przed partaczami ktorzy nawet nie znaja Ustawy Konsumenckiej i K.C.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:109808341 ok chroni to jak nazwiesz

1 odsylanie na zwrot towaru nie z zamówienia i dostanie AP

2 odsylanie specjalnie uszkodzonego towaru potem zwrot z AP

3 wymuszanie na sprzedających rozpatrzenia reklamacji pod kupuĵacego mimo że się nie należy potem zwrot z ap i blokada konta

4 zgodnie z ustawą koszt zwrotu lezy po stronie kupujacego jak nazwać dobieranie do smarta na 45 zł dla przedmiotu za 5zł?

5 wymuszanie zwrotów produktów nie podlegajacych zwrotom np ze wzgledów higienicznych na sprzedajacym bo zwrot z ap i blokada 

6 kupowanie po bzdurnym katalogu allegro potem dochodzenie roszczeń bo katalog pokazuje co inego niż rzeczywistość bo kupujący przyznaje że opisu mu sie nie chce czytać

7 walenie sprzedawcy negatywa za zakup który się anulowało przed wysylką

8 wymuszanie na sprzedawcy rabatu bo negatyw

9 kupowanie towaru i zgłaszanie zwrotu na 14 dzień i odsylanie na 28dzień by potem kupić jeszcze raz to samo i sie kłocić że już nie nowe i niższa cena się należy

I kto tu sobie normalnie w wała leci z kim? Kto tu patologię uskutecznia? Kogo jest więcej na allegro sprzedających czy kupujących i co stwierdzi statystyka kto bardziej dziaduje

oznacz moderatorów

#12 Orędownik

@az1rael    jak mi sie cos nie podoba to nie korzystam z danego uslugodawcy. Proste.

Nie mam abo na komórke, nie mam abo na wszelkie tiwi/vod'y, kablowki itd. Cos mi nie lezy i nie ma mozliwosci zmiany niekorzystnej dla mnie umowy - papa!

Internet domowy mam bez cyrografu na 12/24 mce.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:109808341 czyli jak wszystkim sprzedawcom sie nie spodoba to spakują zabawki a ty zostaniesz z monopolista osa ze smartem gdzie twoje negatywy będą usuwane zanim ktoś przeczyta a twoje oburzenie bedzie w głebokim poważaniu a i będziesz miał już opłaconą usługe z której się nie wycofasz bo jest na rok i powiedź kto kogo wtedy wydyma? 

oznacz moderatorów

ego2
#9 Pomysłodawca

w PUNKT !

oznacz moderatorów

it24_pl
#12 Orędownik

Client:109808341  wiesz na czym polega problem, że Ty widzisz allegro tylko od strony kupującego. Ja natomiast, wiem jak to jest zarówno z jednej jak i drugiej strony, bo na allegro nie tylko sprzedaję, ale również kupuję. Także wybacz, ale jak zaczniesz sprzedawać na allegro, i zobaczysz to również z drugiej strony to wtedy podyskutujemy o tym kto kogo jak to nazwałeś częściej "dyma".
oznacz moderatorów

#12 Orędownik

@it24_pl    przez 10 lat bylem handlowcem w tym 3 lata u kogos kto mial konto na allegro i kilka tysi transakcji miesiecznie.

Takze mysle, ze co nieco wiem.

oznacz moderatorów

ego2
#9 Pomysłodawca

po 3 latach WYWALILI na **** handlowca z roboty - teraz się mści na Allegro.
i wszytko jasne.

oznacz moderatorów

ego2
#9 Pomysłodawca

pytanie kto ci będzie te 5XL za darmo do domu wysyłał co ?

oznacz moderatorów

-PRORIDE-
#13 Ambasador

A najlepsze jest że klient może zakupić przedmiot i go zwrócić i wystawić negatywny komentarz i Allegro nic nie może zrobić. Ja wysłałem przedmiot do kupującego który nawet nie otworzył paczki nie widział tego przedmiotu na własne oczy, a kolejnego dnia zrobił zwrot i wystawił negatywny komentarz. Szok że tak można robić i to jest zgodne z prawem Allegro. A jak w trafisz na rosyjskiego kupującego to taki kupujący ma większe prawa niż sami pracownicy na allegro. Otworzyłem dyskusję z rosyjskim sprzedawcą to kolejnego dnia miałem komunikat od Allegro zakończyliśmy w Twoim imieniu Dyskusję 😀 Zostałem z rosyjskim bublem przedmiotem nawet nie mam jak go reklamować.

oznacz moderatorów

SanexHurtowBHP
#12 Orędownik

u mnie co dziennie zwrotu, jest tez towar za 8 zł 13 zł śmieszna ale prawdziwe blokować i tyle allegro ma sprzedawców gdzieś i nic z tym nie zrobi .

oznacz moderatorów