anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Niewłaściwy numer telefonu

bez_granicy
#8 Zapaleniec#

Witam, nie mogę wydrukować etykiety ponieważ dziwnie jest wskazany numer telefonu. Napisałam do kupującego i nie odpowiada. Czy można to jakoś sprawdzić? 
numer zamówienia: 5ec6cb80-bfbf-11ef-922e-63f98aa55bb9

oznacz moderatorów
15 ODPOWIEDZI 15

br.
#21 Demiurg#

@bez_granicy  Dane użytkowników weryfikuje Allegro więc każdy taki  "nieuzasadniony" kontakt z kupującym może być uznany za  próbę ominięcia struktur Allegro i bywa karany.

Domagaj się prawidłowych danych od Allegro.

To jest dziwne bo wpisanie nieprawidłowego numeru na jakiejkolwiek stronie powoduje albo żadanie poprawienia albo zdarza się że system sam koryguje numer do właściwego formatu.

Tak bywa prawie wszędzie, oczywiście z wyjątkiem Allegro.

oznacz moderatorów

bez_granicy
#8 Zapaleniec#

IMG_9133.jpeg

 Właśnie tak mi wyskakuje pod czas prób nadania przesyłki. Po raz pierwszy mam takie coś 

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

Niestety również obrazek musi zatwierdzić moderatorka, więc jest niewidoczny.  Dzisiaj i tak nie wyślesz paczki więc  trzeba poczekać.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Jak telefon nie jest polskim nr, to się nie da, a co jest na obrazku?

oznacz moderatorów

bez_granicy
#8 Zapaleniec#

Nie jest polskim, na obrazku komunikat jaki wyświetla się pod czas prób nadania przesyłki: Pole ”Dane odbiorcy” zawierają błędne dane: niewłaściwy numer telefonu. 

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

@bez_granicy  napisał(a):

Nie jest polskim, na obrazku komunikat jaki wyświetla się pod czas prób nadania przesyłki: Pole ”Dane odbiorcy” zawierają błędne dane: niewłaściwy numer telefonu. 

To się nie da  a jak wygląda ten nr.

oznacz moderatorów

bez_granicy
#8 Zapaleniec#

Najprawdopodobniej no są ukraiński numer 🤪 bo zaczyna się +380

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Niestety to się nie uda, nic nie zrobisz.

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@bez_granicy Problem polega na tym, że klient wybrał metodę dostawy Allegro Paczkomaty InPost i wprowadził zagraniczny numer telefonu. Dla tej metody konieczne jest podanie polskiego numeru. Kiedy pisałeś do kupującego? Czy próbowałeś skontaktować się z nim telefonicznie? 

Wiktoria
   Moderatorka

Jak dostawa na czas - to Allegro!
   Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
oznacz moderatorów

bez_granicy
#8 Zapaleniec#

Dzisiaj około 10 rano. Nie próbowała zadzwonić 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@bez_granicy Mamy dopiero 11:19. Sugeruję zaczekać jeszcze trochę. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka

oznacz moderatorów

bez_granicy
#8 Zapaleniec#

A nie może to być jakaś pomyłka? Ponieważ tam gdzie są dane kupującego jest wpisany ten sam numer telefonu ale z +48, a tam gdzie są dane do wysyłki to +380 i też dalej ten sam numer 

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@bez_granicy Dane konta oraz dane do wysyłki mogą się różnić i nie wynika to z błędu. 

Wiktoria
   Moderatorka

oznacz moderatorów

Monika__L
#16 Inspirator#

od 2019 r ja się w koło Macieju pytam: czemu system pozwala na wpisanie zagranicznego numeru telefonu? To sprzedawca ma rozwiązywać łamigłówkę: jak mam wysłać tę paczkę?

oznacz moderatorów

br.
#21 Demiurg#

@Monika__L   @w_kiwi   Właśnie, więc to sprzedający  sam ma organizować  wysyłkę, czy  może jednak Allegro bierze za to pieniądze, przygotowuje etykiety, weryfikuje  użytkowników.  Mogli byście się wreszcie  jako  Allegro zdecydować jaka  jest rola Allegro  w tym łańcuszku sprzedażowym.

Ja jednak domyślam się że kupujący podał właściwy numer telefonu,  skoro prawidłowy numer też się wyświetla.  Więc kto zawinił ?

Na takie pytanie będzie znana  już odpowiedź:  Nie  informujemy o  własnych procedurach.

Bo prawdopodobnie żadne procedury  na Allegro nie istnieją.

oznacz moderatorów