Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, nie mogę wydrukować etykiety ponieważ dziwnie jest wskazany numer telefonu. Napisałam do kupującego i nie odpowiada. Czy można to jakoś sprawdzić?
numer zamówienia: 5ec6cb80-bfbf-11ef-922e-63f98aa55bb9
@bez_granicy Dane użytkowników weryfikuje Allegro więc każdy taki "nieuzasadniony" kontakt z kupującym może być uznany za próbę ominięcia struktur Allegro i bywa karany.
Domagaj się prawidłowych danych od Allegro.
To jest dziwne bo wpisanie nieprawidłowego numeru na jakiejkolwiek stronie powoduje albo żadanie poprawienia albo zdarza się że system sam koryguje numer do właściwego formatu.
Tak bywa prawie wszędzie, oczywiście z wyjątkiem Allegro.
Właśnie tak mi wyskakuje pod czas prób nadania przesyłki. Po raz pierwszy mam takie coś
Niestety również obrazek musi zatwierdzić moderatorka, więc jest niewidoczny. Dzisiaj i tak nie wyślesz paczki więc trzeba poczekać.
Jak telefon nie jest polskim nr, to się nie da, a co jest na obrazku?
Nie jest polskim, na obrazku komunikat jaki wyświetla się pod czas prób nadania przesyłki: Pole ”Dane odbiorcy” zawierają błędne dane: niewłaściwy numer telefonu.
@bez_granicy napisał(a):
Nie jest polskim, na obrazku komunikat jaki wyświetla się pod czas prób nadania przesyłki: Pole ”Dane odbiorcy” zawierają błędne dane: niewłaściwy numer telefonu.
To się nie da a jak wygląda ten nr.
Najprawdopodobniej no są ukraiński numer 🤪 bo zaczyna się +380
Niestety to się nie uda, nic nie zrobisz.
@bez_granicy Problem polega na tym, że klient wybrał metodę dostawy Allegro Paczkomaty InPost i wprowadził zagraniczny numer telefonu. Dla tej metody konieczne jest podanie polskiego numeru. Kiedy pisałeś do kupującego? Czy próbowałeś skontaktować się z nim telefonicznie?
Dzisiaj około 10 rano. Nie próbowała zadzwonić
@bez_granicy Mamy dopiero 11:19. Sugeruję zaczekać jeszcze trochę. 🙂
A nie może to być jakaś pomyłka? Ponieważ tam gdzie są dane kupującego jest wpisany ten sam numer telefonu ale z +48, a tam gdzie są dane do wysyłki to +380 i też dalej ten sam numer
@bez_granicy Dane konta oraz dane do wysyłki mogą się różnić i nie wynika to z błędu.
od 2019 r ja się w koło Macieju pytam: czemu system pozwala na wpisanie zagranicznego numeru telefonu? To sprzedawca ma rozwiązywać łamigłówkę: jak mam wysłać tę paczkę?
@Monika__L @w_kiwi Właśnie, więc to sprzedający sam ma organizować wysyłkę, czy może jednak Allegro bierze za to pieniądze, przygotowuje etykiety, weryfikuje użytkowników. Mogli byście się wreszcie jako Allegro zdecydować jaka jest rola Allegro w tym łańcuszku sprzedażowym.
Ja jednak domyślam się że kupujący podał właściwy numer telefonu, skoro prawidłowy numer też się wyświetla. Więc kto zawinił ?
Na takie pytanie będzie znana już odpowiedź: Nie informujemy o własnych procedurach.
Bo prawdopodobnie żadne procedury na Allegro nie istnieją.