Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dobry wieczór!
Czy to ja jestem jakiś nietomny, czy w nowej wersji Wysylam.Allegro.pl (czyli tzw. uproszczonej metodzie wysyłki pojedynczej/masowej) nie ma opcji edycji szablonu? Czy teraz za każdym razem muszę w każdej przesyłce zmieniać wymiary z domyślnych 1x1x1 cm? Gdzie edytować nazwę nadawcy? Gdzie podać domyślną wartość pola "zawartość przesyłki"? W tej chwili kompletnie bez sensu system wpisuje tam nazwę wszystkich zakupionych przedmiotów, przy czym najczęściej już pierwsza pozycja wykracza poza maksymalną ilość znaków...
Mam wrażenie, że ten uproszczony formularz w takiej formie powinien być w jakichś przed-betowych testach, a nie puszczony do ludzi. O ile faktycznie nie przegapiłem jakiejś oczywistej opcji ustawień, widocznej być może z kilometra - w takim przypadku z góry serdecznie przepraszam za ostry ton.
Teraz już trochę się rozjaśniło, przydał by się jakiś tutorial na stronie pomocy allegro opisujący to ponieważ nie jest to zbyt intuicyjne jeżeli ktoś korzystał dużo z poprzedniego widoku.
W filtrach przy wyszukiwaniu przesyłek oprócz - wymaga numeru przesyłki - przydała by się coś w stylu - przygotowana do wygenerowania etykiety. Ponieważ wcześniej te zamówienia w których były już wprowadzane wymiary itd. mieszają się z tymi które jeszcze nie zostały zapisane na później po wybraniu DO WYSŁANIA ( razem są filtrowane jako wymagające dodania numeru przesyłki ale jedne mają i inne nie mają wprowadzonych wcześniej parametrów wagi itd. a nie zawsze wszystkie paczki wysyła się w za jednym podjazdem kuriera ). W poprzednim widoku były dwie listy na jednej było dodane na drugiej zamówione co odsiewało jedne od drugich. Taki filtr usprawniłby nadawanie i spełniał wspomnianej wcześniej role listy już częściowo przygotowanych przesyłek. Ogólnie już wiem co i jak dzięki za pomoc @ko_alka , może uwzględniona zostanie sugestia o dodatkowym filtrze.
@rafform Dziękuję za tę sugestię, przekażę ją do odpowiedniego zespołu - nowe Wysyłam z Allegro wciąż jest rozwijane 🙂
Instrukcja nadawania paczek w nowym Wysyłam z Allegro znajduje się tutaj: https://allegro.pl/dla-sprzedajacych/zmienilismy-wyglad-naszego-narzedzia-nadawczego-wysylam-z-alleg...
A jeśli nie będzie tam odpowiedzi na jakiekolwiek pytanie, to śmiało zadaj je tutaj, na Gadane 🙂
@rafform Otrzymałam informację, że w planach jest dodanie takiego rozróżnienia 🙂
Super. To bardzo dobra wiadomość ! Usprawni i uporządkuje to cały proces.
@ko_alka co ustawić w filtrach by zobaczyć na liście tylko przesyłki nadane poprzez Allegro wraz z ich aktualnym statusem. Tak jak na obrazku poniżej:
@medalik_2009 Tak, jest możliwość sprawdzenia statusów nadanych przesyłek - ale pojedynczo, per zamówienie - Szczegóły - sekcja Przesyłki. Tam znajdziesz timeline oraz możliwość rozwinięcia szczegółowej historii przesyłki.
@ko_alka Właśnie o tym mówię - jeszcze wczoraj pobierało etykiety w PDF i nie było problemu. Zmieniliście to przez noc 😞
Czy udało się komuś ustalić jak pobrać w przypadku nadania DPD same etykiety w pdf a nie skompresowane w zip. W przypadku nadania Pocztą pobiera w pdf a w DPD w zip. Jakaś masakra.