Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Podam jeden z kilku przykładów. Otóż w 17 sierpnia sprzedałam książkę, a ponieważ po sprzedaży jest ona automatycznie wznawiana to od razu ja ręcznie zakończyłam. Robię tak w przypadku każdej sprzedaży by oferta się już nie wznawiała.
Dzisiaj ta książka znowu się sprzedała, czyli była aktywna.
Problem był zgłaszany do Allegro, które uparcie twierdzi, że sama ją aktywowałam, tylko, że jak mam żelazną zasadę, wznawiam tylko te tytuły, które trzymam w ręku. Omawianej książki od 17 sierpnia nie miałam na stanie więc nie mogłam jej sama wznowić.
Automatyczne wznawianie ofert następuje tylko w dwóch przypadkach:
- co 30 dni -taki przedział czasowy wybieram przy wystawianiu. Oferta co 30 dni jest kończona i od razu wznawiana (w sumie nie wiem po co Allegro to robi)
- po sprzedaży na kolejne 30 dni
Do tej pory nigdy nie wznawiały się oferty przeze mnie zakończone (ręcznie) po sprzedaży, co więcej przepatrzyłam wyrywkowo (więc nie wszystkie) zakończone przeze mnie po sprzedaży ofert z ostatnich trzech miesięcy i nie są one aktywne/wznowione. Czyli ręczne ich kończenie kończy ofertę i nie powinna ona się wznawiać. A niestety niektóre się wznawiają. Przez ostatnie dwa tygodnie odkryłam pięć ofert wznowionych po zakończeniu ręcznym przeze mnie.
@madziulka182 Czy korzystasz z jakiegoś zewnętrznego narzędzia do obsługi Allegro?
Co to jest "zewnętrzne narzędzie"?
Program zarządzający sprzedaż
Nie mam. Wchodzę w edycję oferty na karcie "mój asortyment" i edytuję/kończę lub jeśli potrzebuję wznawiam ofertę.
@madziulka182 Podaj mi numery przykładowych ofert, których dotyczy zgłoszony problem.
@madziulka182 czemu masz ustawione automatyczne wznawianie może to jest problemem
Bo mam wystawionych 1800 ofert i wolę by się same wznawiały i wolę usuwać każdą po sprzedaży niż wznawiać co 30 dni 1800 ofert ręcznie