Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, w kategoriach, w których zamieszczam oferty bardzo często pojawiają się produkty nieoryginalne tzw. podróbki, które nie mają wymaganych oznaczeń np. CE oraz nie posiadają licencji. Dlaczego te oferty są wciąż aktywne? Jak mam konkurować z ludźmi, którzy ten sam produkt sprzedają w cenie, po której ja zakupuję oryginalny produkt. Niewielu kupujących jest świadomych, że zostają oszukani tylko kupują oczami i ceną, która w tym przypadku jest dużo niższa.
Pozdrawiam.
@3kELO Pod każdą ofertą masz przycisk "zgłoś naruszenie zasad"
Tak, ale nie jestem w stanie zgłosić każdej aukcji. Poza tym ze zgłoszonych 5-6 aukcji, każda nadal się utrzymuje. Nie dość, że są to podróbki to często są podpinane pod EAN oryginalnych!
Jak mam zgłaszać 100 ofert dziennie?
@3kELO Niestety, ale musisz zgłaszać każdą aukcję osobno > na 99,9% dostaniesz taką samą odpowiedź od moderacji > a za połączenie z EAN-em podziękuj "katalogowi Allegro😂"
Zobaczymy, może ktoś z moderacji się tu wypowie. Nie może być tak, że podróbki są legalnie sprzedawane i destabilizują sprzedaż uczciwych sprzedawców.
Co to znaczy, że realia są inne? Sprzedaż podróbek jest zakazana prawnie i Allegro powinno w tym temacie działać. Zgłoszę wszystkie aukcje jednego sprzedawcy i zobaczymy co będzie.
Da się to zrobić, ale potrzeba dużego nakładu pracy, aczkolwiek jakość na Allegro bardzo się poprawi!
@3kELO Oferty są przez nas sukcesywnie weryfikowane, jednak nie jesteśmy w stanie zweryfikować wszystkich jednocześnie. Zachęcam się również do zgłaszania tego typu ofert poprzez przycisk "zgłoś naruszenie zasad".
Zgłaszam oferty, ale ileż można... co z tego, że zgłoszę 20 ofert jak kolejnego dnia znowu ktoś wystawi to samo. Tutaj powinno być rozwiązanie systemowe. Sprzedaż podróbek jest zakazana prawnie. Z moich kategorii mogę wysłać całą listę nieuczciwych sprzedawców, ale jutro założą nowe konta i będzie to samo..
Jeden haczyk. Jest to ścigane z oskarżenia prywatnego, a nie publicznego. Tak więc aby doszło do przestępstwa, właściciel danej marki musi czuć się poszkodowanym i zgłosić zawiadomienie do organów ścigania.
Może po prostu obsługa allegro nie rozumie problemu ? Nie rozumiecie tego, że niektórzy sprzedawcy celowo podpinają pod katalog produktów swoje "podobne produkty" tak żeby ich oferty wyświetlały się w popularnych ofertach, sugerując kupującym, że mogą ten sam produkt kupić dużo taniej właśnie od nich ?
Osobiście kupiłem produkt na takiej aukcji i otrzymałem coś podobnego, po założeniu dyskusji sprzedającemu otrzymałem od niego odpowiedź, że nie ma produktu, który oferuje na aukcji a robi tak, bo jego urządzenie jest lepsze od tego oferowanego na aukcji tylko nie wie jak zachęcić kupujących do jego produktu, dlatego używa zdjęć, opisu, marki i modelu innego innego popularnego przedmiotu. Ale wszystko jest ok, bo przecież wysyła dużo lepszy produkt 🙂
Zgłaszanie takich ofert to jak rzucanie grochem o ścianę, a jak allegro zablokuje taką ofertę, to sprzedający wystawia to samo na nowej aukcji i zabawa "w zgłaszanie " zaczyna się od nowa ...
Problemem jest brak konsekwencji dla sprzedającego, który celowo działa w taki sposób, co to za konsekwencja zablokowanie aukcji ?
Tutaj tłumaczenie sprzedającego na opisany powyżej problem
"To jest model bazujący na as5000 i 186, sprzedawaliśmy kompresory fengdy, niestety są to awaryjne kompresory, w tym który Pan otrzymaj jest nowy reduktor, ten który jest niestety w fengdach jest mocno awaryjny, w naszym jest mocniejszy silnik i inne drobne zmiany. Dlaczego wystawiamy pod tą kategorią, bo ludzie się przyzwyczaili do tych kompresorów, na forach są osoby które celowo je zachwalają, trudno jest komuś wytłumaczyć i przekonać go do tych naszych kompresorów że są lepsze."
To jest niestety smutne, równie dobrze mogę kupić podróbkę Iphona i podpinać pod ten produkt i jeszcze korzystać z formularza i używać kodów oryginalnego produktu. Z allegro robi się **piiip**s, z tym, że na Ali każdy wie, że to podróbka lub produkt wątpliwej jakości...