anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opłaty dodatkowe DPD - podjazd - a brak pojazdu. Proszę o pomoc adminów.

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

Witam,

pomóżcie bo mi juz rece opadają - ciągle tu trzeba pilnować - aby za przeproszeniem nie zostać ... nie napiszę co.

Mam całą liste - opłat dodatkowych DPD - podjazd. Oczywiście podjazdów nie zamawiłem gdyż towar wysyłam z hurtowni co ma stałe zlecenie odbioru DPD.

Dodatkowo w zakładce - zamówione przesyłki - wyraźnie pisze - podjazd: 

Nie zamówiono podjazdu

3b2cabd1-12d6-11f0-be09-c1bd1bca46f4

Dla przykładu to zamówienie - możecie przlustrować oco chodzi ????

oznacz moderatorów
16 ODPOWIEDZI 16

Client:44052296
#21 Demiurg#

@-Outlet-Butik- nawet jak nie zamawiasz podjazdu a kurier zeskanuje list wygenerowany do zamówienia allegro z opcją (allegro kurier DPD) to system i tak zaliczy jako podjazd.

My w firmie też mieliśmy stały podjazd ma własnej umowie i paczki z allegro musimy wozić do punktu aby nie liczyli podjazdu.

Żeby tego uniknąć w jednym dniu z jednego konta musisz przekazać co najmniej 4 paczki z tą samą opcją.

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

serio Allegro tak to działa ? czy to jakaś kpina ? To jak sprzedaje ktoś w dropie - i do jednej hurtowni - wyśle jednego dnia zamówienia 100 sprzedawców z Allegro po 1 paczce  - to DPD - zarabia za ten jeden podjazd 100 x 4,99zł ?? 

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@-Outlet-Butik- Zachęcam do złożenia reklamacji przez formularz, który znajdziesz w zakładce Zamówione przesyłki. Wybierz konkretne zamówienie, które chcesz zareklamować, wejdź w szczegóły zamówienia i kliknij "reklamuj dostawę".

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

już to zrobiłem - tylko moje pytanie - jak to działa ???

Bo jak tak jak wspomniał Client:44052296  - to to jest jawna kpina jak Allegro pozwala na takei coś ? 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@-Outlet-Butik- Nie wiem co jest przyczyną problemu w Twoim przypadku. Musisz poczekać na weryfikację w procesie reklamacji. Czasami zdarzają się błędy. Być może jest to właśnie taki przypadek.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

no ale jest tak jak mówi Client:44052296  czy nie ?

Czy jak wypisze list na jedną paczkę - przekażę go do hurtowni która ma stały pojazd kuriera - jak kurier zeskanuje moją paczkę to mi naliczacie z automatu  4,99zł za "podjazd" czy tak nie jest? 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@-Outlet-Butik- Dla metody Allegro Kurier DPD odbiór w przypadku ustawionych stałych podjazdów jest bezpłatny, a za jednorazowy podjazd zapłacisz 4, 99 zł. Jeśli nie zamawiałeś podjazdu, a opłata została naliczona, sprawa będzie wyjaśniona w procesie reklamacji.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

a jeśli hurtownia - ma zamówione stałe pojazdy ( inny adres niż mój )  - a ja dostarczam swój list allegro DPD - i nie zamawiam pojazdu - to rozumiem iż nie płace nic - a to co mnie obciązyli to błąd ? 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@-Outlet-Butik- Czy w tym przypadku doszło do błędu czy nie okaże się, kiedy reklamacja zostanie rozpatrzona.

Natalia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

ale nie odpowiedziałaś na moje pytanie - nie nakazuje abyś to widziała - dopytaj prosze - bo to jest nieco "być nie być" - czy w ogole się opłaca handlować w dropie na tym portalu

oznacz moderatorów

#21 Demiurg#

@-Outlet-Butik- w tym wątku @sklep_solpio ma ciekawą teorie 

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

teoria nie teoria - Allegro ma z nimi umowę nie my - zatem zadałem proste pytanie a Allegro powinno mieć widzę - czy DPD ma prawo czy nie ma prawa - mnie kasować w takiej sytuacji. Ja NIE zamawiałem usługi podjazdu.

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

bo jeśli kasuje - to jest istne złodziejstwo ( a Allegro powinno dbać o nasze interesy ) - bo jeden kurier przyjezdza do hurtowni dropowej - gdzie 100 Allegrowiczów wysłało listy przewozowe po paczki dropowe - zakładając ,ze każdy Allegrowicz dał po 1 etykiecie  - to DPD kasuje 499zł za sam pojazd. SZOK 

oznacz moderatorów

RED
#21 Demiurg#

@-Outlet-Butik- jesteście okradani przez przewoźnika, współwinne jest allegro - to psim obowiązkiem serwisu jest dopilnowanie by takich opłat nie było.

Co Cię obchodzi, że serwis nie potrafi przekazać przewoźnikowi prawidłowo informacji -nie zamówiono podjazdu

oznacz moderatorów

-Outlet-Butik-
#9 Pomysłodawca#

cóż- zareklamowałem wszystkie "usługi" - tylko jak to ma tak dalej wyglądać to ja dziękuję- pilnowąc każdej złotówki aby Cię nie ....... a dodatkowo grosze się zarabia po wszelkich smartach , dopłatach za gabaryt, prowizjach. Potem zdziwienie wielkie ,że na Allegro jest najdrożej w sieci 

oznacz moderatorów