Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
pomóżcie bo mi juz rece opadają - ciągle tu trzeba pilnować - aby za przeproszeniem nie zostać ... nie napiszę co.
Mam całą liste - opłat dodatkowych DPD - podjazd. Oczywiście podjazdów nie zamawiłem gdyż towar wysyłam z hurtowni co ma stałe zlecenie odbioru DPD.
Dodatkowo w zakładce - zamówione przesyłki - wyraźnie pisze - podjazd:
Nie zamówiono podjazdu |
3b2cabd1-12d6-11f0-be09-c1bd1bca46f4
Dla przykładu to zamówienie - możecie przlustrować oco chodzi ????
@promax-market niby po każda paczkę typu pickup jest liczony podjazd. Najlepiej sprawdzić rozliczenie.
Jak masz czas poczytaj ten wątek chyba, że zaglądałeś
witaj,
odpowiedź poniej. Moje pytanie brzmi - co jeśli NIE zlecałem odbioru tych paczek ?
Nie było z mojej strony - zlecenia odbioru - co łatwo można sprawdzić w systemie.
Paczki odbiera kurier - z hurtowni z której je nadaje - ma tam STAŁY podjazd na zlecenie hurtownika - nie MNIE.
Czyli jak wpadnie kurier DPD do hurtowni - gdzie ma do odbioru 100 paczek od 100 różnych Allegrowiczów - to kasuje 100 x 4,99zł ?:D:D
Allegro - serio dajecie ograbiać swoich Klientów ?
: Opłata za zlecenie odbioru, to jest opłata za odbiór 3 lub mniej paczek z jednego miejsca. W tej sytuacji nie ma znaczenia czy zlecenie jest jednorazowe czy stałe, znaczenie ma liczba paczek, które odbiera kurier z jednego miejsca nadanych na tym samym numkacie. Aby opłata nie była naliczana z jednego miejsca, na tym samym numkacie kurier powinien odebrać minimum 4 paczki.
@-Outlet-Butik- na to wynika, że każde konto allegro posiada swój indywidualny NUMKAT
jeśli tak jest to za przyzwoleniem Allegro - DPD kroi Klientów Allegro jak złoto.
Za jeden podjazd do dużej hurtowni dropowej - podejrzewam ,że kroją XXX Klientów Allegrowych - za JEDNĄ usługę.
Co na to ALLEGRO ? Wszystko spoko ? Czy dalej nie wiecie jak to niby działa ?
Pytania do Moderatorka :
1.Gdzie są podane informacje na temat dodatkowych opłat przez DPD za podjazd mniej niż 4 paczki ?
2.Czy jak mam kilka kont na allegro i z każdego nadają np 2 paczkito nie mogę zrobić jednaego zlecenia na podjazd tylko do każdego konta osobno?
3.Czy tak ma wyglądać wpółpraca z allegro zeby utrudniali sprzedawcom i dokładali pracy : bo na tą chwilę wygląda ze z jednego konto kurier zabierze 4 paczki a z drugiego 2 paczki muszę dostarcxzyć do punktu żeby nie płacić >To chore. Szkoda ze allegro nie dba o nadawców i nie załatwi darmowego podjazdu od jednej paczki jak w in post czy DHL
czekam na odpowiedź
to wymysł allegro ,pewnie kase biora dla siebbie a podszywają się pod dpd jak ktoś nie zareklamuje to czysty biznes ciekawe jak sprawie przyjrzeliby się prawnicy ,gdzie jest zapis o naliczaniu opłat .
@NewTOMAR zgadnij dlaczego nie ma przy zamawianiu podjazdu w/w informacji?
Serwis robi to celowo - tutaj każdy liczy na Twój błąd - podobnie jest przy ustalaniu gabarytów wysyłki
przykłady tekstów allegro:
Przewoźnicy używają wagi gabarytowej (nazywanej również wagą wymiarową lub przestrzenną), aby uwzględnić przestrzeń, jaką zajmuje paczka. Jeśli waga gabarytowa paczki jest inna niż rzeczywista, do obliczenia kosztów wysyłki używana jest wyższa wartość
Do Allegro nie dociera, że mają ustawowy obowiązek podawać w sposób maksymalnie czytelny opłaty jakie ponoszą ich użytkownicy i to na każdym etapie ich działań.
Nie może być tak, że sprzedający poznaje poziom opłat po doliczeniu dopłat dodatkowych kilka miesięcy później.
Jeżeli podam przy nadawaniu przesyłki jej rozmiar i wagę - serwis ma obowiązek podać koszta jakie za to poniosę.
Napiszę więcej, allegro ma obowiązek informować sprzedającego, że koszt przesyłki jest inny niż zapłacił za to kupujący już podczas nadawania przesyłki
Moderatorzy zalecali tu jakiś czas temu, by raz wołać kuriera na podjazd po przesyłki, a nie do każdej przesyłki
U nas Allegro nie liczyło podjazdów Kuriera DPD nie ważne jaka forma nadania, aby było 4 paczki lub więcej.
Aż tu nagle 21 maj 2025 pojawiło się 17 dopłat dodatkowych za podjazd kuriera DPD.
Ciekawe jest to że podjazd kuriera został doliczony np do 6 ciu przesyłek z jednego dnia z tą samą metoda dostawy.
Reklamacja złożona do Allegro 22.05.2025 nr 58993/2025
Aktualnie ma status w trakcie a opis ZAMKNIĘTA.
Odpowiedzi Allegro oczywiście brak.
Jeśli reklamacja jest zamknięta to dlaczego nie potrzymaliśmy jeszcze zwrotu środków?
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Wyjaśnienie jest jedno.
Przewoźnik DZIADUJE z opłatami dodatkowymi, a jak się sprzedawca nie zorientuje to zarobią parę złotych 🙂
A jak się zorientuje to chociaż na odsetkach parę groszy.
@AzymutNaZdrowie Twoja reklamacja nie jest zamknięta. Poprosiłam o pilną odpowiedź do Ciebie w tej sprawie 🙂
Więc dlaczego jest opis ZAMKNIĘTA.
Proszę o poprawienie opisu, a nie robienie sobie jaj ze sprzedawców.
Pilna odpowiedz? Rozumiem, że do jutra sprawa będzie załatwiona.
pozdrawiam serdecznie
@AzymutNaZdrowie prześlij mi proszę zrzut z widocznym oznaczeniem [zamknięta] zgłoszę ten problem.
@AzymutNaZdrowie dzięki! Już to zgłaszam. W rubryce [status] masz informację [w trakcie] co powinno odnosić się do statusu Twojej reklamacji. Natomiast rozumiem, że informacja z tabeli [opis] może być myląca. Wrócę do Ciebie z dalszymi informacjami w tej sprawie.
a mój temat?
A co z reklamacjami z marca i kwietnia.
Już dawno minęło 30 dni więc rozumiem, że zostały rozpatrzone pozytywnie.
Tylko dlaczego mają status w trakcie?
@AzymutNaZdrowie Proszę, wskaż numery tych reklamacji.
@w_kiwi numery reklamacji są na załączonym zrzucie ekranu powyżej wystarczy spojrzeć 🙂
@Syrena_zT nadal nie mamy odpowiedzi na reklamację złożoną do Allegro 22.05.2025 nr 58993/2025, pomimo Twojej interwencji 🙂
Na reklamację nikt nadal nie udzielił żadnej odpowiedzi.
Widać Ponaglenia są nieskuteczną metodą.