anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opłaty za dostawę

MAMY ROZWIĄZANIE!
www_tofivet_pl
#7 Wielbiciel

Cześć,  nie wiem czy coś ominąłem  ale czy mógłby ktoś powiedzieć jak teraz wygląda sprawa z rozliczeniem za opłaty kurierskie ? Ponieważ zerknąłem na podsumowanie opłat a tu 0 za kuriera podsumowanie opłat allegro.png

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4
la_nika
Moderatorka Allegro Gadane

Cześć @www_tofivet_pl nie do końca rozumiem, na Twoim zrzucie widoczne jest Podsumowanie opłat za dostawę. W zakładce Podsumowanie opłat widzisz dane za poprzedni dzień, więc w dniach 1-2.06 opłaty za dostawy mogli wynieść 1,68 zł?  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
www_tofivet_pl
#7 Wielbiciel

Prawda, tylko w porównaniu do zeszłego miesiąca za okres 1-2 maja była kwota 

-996,82 zł
5,6%

i dlatego pytam się czy coś się zmieniło w sposobach rozliczania.
oznacz moderatorów
la_nika

@www_tofivet_pl nie było zmiany sposobie rozliczenia ani w Podsumowaniu opłat 🙂 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
93maldoror93
#9 Pomysłodawca

@www_tofivet_pl  Opłaty podstawowe, czyli za nadanie przesyłek/współfinansowanie Smarta naliczają się w momencie dostarczenia przesyłki do kupującego. To działa w przypadku wszystkich metod dostawy oprócz Poczty Polskiej i przy Poczcie opłata nalicza się jak przesyłka nadana, czyli zeskanowana przez kuriera lub umieszczona w automacie.

Z tego powodu porównywanie pierwszych dni różnych miesięcy nie ma żadnego sensu. Tutaj różnica pewnie wynika z tego, że końcówka maja to weekend i wybory, więc może być mniej naliczeń za dostawę w poniedziałek/wtorek. 

oznacz moderatorów