Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry piszę w sprawie - Wysyłam z Allegro - Przy danym zamówieniu nie mam - Wysyłam z Allegro .
Co zrobić aby ta opcja była ??
@AleMotyw6 a co to za zamówienie?
Jaka opcja transportu wybrał kupujący?
Wysyłka monety - Poczta Polska Listem Poleconym .
Drugie konto deski do rzeźbienia - Głownie Pocztex , ale też paczka pocztowa .
Oraz dawne meble - wysyłam przez clicktrans giełda transportowa - na aukcji allegro zaznaczam tylko - kurier .
Klienci wybierają te opcje
Załuż sobie konto na e-nadawcy i połącz z kontem Allegro. W ten sposób bez problemu nadasz Paczki pocztowe, listy polecone, czy Pocztex (bez umowy, wg cennika standardowego). Dane importujsz z Allegro o co najwyżej uzupełniasz masę, jakieś literówki czy poprawisz typ przesyłki,jeżeli nie masz takiego na liście (wtedy wyświetli błąd).
A i pamiętaj że jak jesteś płatnikiem VAT, to w przypadku paczek pocztowych czy listów poleconych musisz doliczyć kupującemu VAT, do ceny przesyłki. Te usługi są zwolnione podmiotowo z VAT (z Poczty dostajesz fakturę bez VAT, bo oni są ustawo zwolnieni).
W Allegro Pocztex pamiętaj o dopłacie do przesyłek gabarytowych (XL i 2XL) oraz o masie powyżej 20 kg w kwocie 99 zł (wystarczy zadeklarować taki wymiar, aby naliczyli dopłatę).
Bardzo dziękuję za informacje
Bardzo Prosił bym o Wypowiedz Moderatora
@AleMotyw6 proszę podaj numer zamówienia, sprawdzę to.
Bardzo dziękuję - nr zamówienia konto AleMotyw6 deski - na przykład Nr: 69f38910-6caf-11f0-bcf7-21b80d1f7949 - i w sumie przy wszystkich zamówieniach nie było i niema - wysyłam z allegro .
Konto ALEMOTYW7 stare monety - nr na przykład - cc86b080-7c12-11f0-923a-039a83d5e912 - i w sumie przy wszystkich zamówieniach nie było i niema - wysyłam z allegro .
Jedno i drugie konto mam wszystkie zamówienia niewysłane w terminie - nie wiedziałem że muszą jakby przejść rejestracje
@AleMotyw6 W zamówieniach nie znajdziesz opcji "wysyłam z allegro" tylko po prostu "nadaj przesyłkę". Wysyłam z Allegro to narzędzie, do którego zostajesz przekierowany po kliknięciu "nadaj przesyłkę". Widzę, że zamówienia, które otrzymałeś, są z metodą bez przedrostka Allegro, zatem nie nadasz ich przez narzędzie bez dodania umowy własnej. W tym wypadku konieczne będzie skorzystanie ze strony przewoźnika lub innej platformy do nadawania przesyłek. Pamięta, że podczas generowania etykiety w ten sposób należy wskazać zamaskowany adres milowy klienta, w przeciwnym razie nie otrzymamy informacji o statusach przesyłek. Jeśli chcesz korzystać z naszych metod dostawy, edytuj swój cennik dostaw i wybierz metody z przedrostkiem "Allegro".