Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
próbuję ustawić warunki dostawy.
na razie zaznaczyłem tylko opcje, które nie wymagają dodatkowej umowy z przewoźnikiem. Jednak w momencie przeglądania opcji dostawy już z poziomu wystawionego przedmiotu, mam w opcjach funrgnetkę, e-pakę, kolportera, auchan i inne.
jak się tego pozbyć? I jak mają się te sposoby dostawy do dostaw allegro bez umowy?
czy chcąc uruchomić paczkomat inpost i orlen paczkę, muszę podpisać umowę z operatorami?
Wejdź sobie w "ustawienia dostawy" i tam zaznacz jakie formy wysyłki wybierasz ,dopisując do nich koszty dostawy . Do wysyłek paczkomatami InPost nie musisz mieć umowy ,wystarczy że będziesz wysyłał przez menagera inpost.
Dzięki za info, ale w przypadku ustawień dostawy właśnie tak zrobiłem.
mam zaznaczone allegro one, allegro kuried dpd, allegor kurier pocztek i odbiór ososbisty
a z poziomu produktu masa opcji, których nie obsługuję.
mam skonfugurować nowy cennik i podpiąć go pod auckję?
Te Auchan i innego rodzaju to obsługuje jeden przewoźnik Allegro on, czy jak on tam teraz się nazywa, poprostu Allegro przedstawia klientowi różne punkty odbioru.
Co do Orlen paczki, wcześniej zwaną paczka w ruchu - to nie wiem czy obecnie nadal, ale wcześniej należało mieć umowę firmową.
Natomiast paczkomaty to otwierasz konto w manager paczkomatow strony InPost i łączysz jest z kontem Allegro, by nadać przesyłkę drukujesz etykiety stamtąd po zaimportowaniu ich z allegro,
Te
Dlaczego w metodach dostawy mam opcje których nie chciałam- kolporter, epaka, furgonetka, auchan, pakersi, bonito. Nie chcę tego i nie mam w cenniku dostaw. Nie wiem nawet gdzie nadawć takie przesyłki.
@AstarteHossa Jeśli metody są widoczne w ofertach, oznacza to, że są również zaznaczone w cenniku dostaw. Sprawdź proszę każdy cennik, jaki masz, przechodząc do ich edycji i usuń pozycje, których nie chcesz.
Właśnie że w cenniku dostaw nie mam ich
@AstarteHossa to są punkty odbioru allegro one punkt
Dziękuje za odpowiedź, ale nadal nie wiem jak nadawać takie przesyłki.