Kupujący wybrał dostawę: Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka (Żabka 421342) nie da się nadać w paczkomacie Orlen bo wyskakuje błąd kodu nadania. Wybrałem inną żabkę 697584 blisko tamtej idę do paczkomatu i znowu ten sam błąd. Wybrałem inny paczkomat Orlenu znowu ten sam błąd. Jak wysłać paczkę bo to jakaś paranoja z tym Orlenem choć nadałem w inne paczki i przeszły, a tą coś blokuje.
Numer zamówienia:
Orlen ma jakiś błąd w systemie, ale wszyscy udają, że nie ma problemu. Mi zarzucili zdublowanie paczki, co jest niemożliwe. Od dwóch dni mają mi zwrócić te dwie zdublowane paczki i tego nie robią kłamiąc, że ,, Wybrany punkt docelowy jest niedostępny,, co według nich oznacz, że nikogo nie było co jest nieprawdą. Klientka przysłała mi swoja historię przesyłki na której widnieje, że kurier próbuje dostarczyć paczę do innej miejscowości niż moja czy jej. A najlepsze jest, że paczka nadana w Głubczycach w maszynie, a odebrana przez kuriera w warszawie oraz minutę później z paczkomatu w Prószkowie.
Jak widać robią sobie zemnie jaja.
to niestety działania allegro mające na celu wywalenie mniejszych firm z allegro. Ja tą sprawę zgłaszałem do uokik, ale pewnie nic z tym nie zrobią. Allegro chce zabrać smart sprzedawcom, którzy nie mają czasu poświęcać całego dnia na sprzedaż. Paczkę można nadać tylko przez podjazd kuriera, a da się go ustawić od 8 do 16 więc trzeba być w domu bez przerwy. Ja pracując na etacie nie mam takiej możliwości, ale konsultantów to oczywiście nie obchodzi. Nie da się tego wyłączyć. Ciąg dalszy poniżania sprzedawców przez allegro, tylko od płacenia jesteśmy@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ może ktoś tutaj odpowie czy allegro jest dalej dla ludzi, którzy traktują to jako pracę dodatkową i czy allegro celowo ogranicza konkurencję? Bo opcja Allegro ORLEN Paczka z odbiorem w Żabce właśnie tym jest, jedna opcja z innymi warunkami, która jest obowiązkowa, a jak nie to kara utraty smart
@-PRORIDE-, przesyłki ORLEN Paczki z odbiorem w Żabce, możesz nadać zamawiając podjazd kuriera lub w punktach nadania ORLEN Paczki innych niż Żabka.
Możesz je wyszukać na podlinkowanej stronie, gdy wybierzesz w filtrze "Punkt partnerski".
@Przecen jeśli nie możesz skorzysać z podjazdu kuriera, możesz nadać takie przesyłki również w punktach partnerskich ORLEN, innych niż Żabka, wyszukasz je na tej stronie.
@WSsklepSikorska widzę, że sprawa jest już wyjaśniana z przewoźnikiem i prowadzisz z nami korespondencję (nr 58847960). Poprosiłam o pilną odpowiedź w tej sprawie.
Prowadzę z wami korespondencje, ale z przewoźnikiem sprawa nie jest wyjaśniona. Oni utrzymują ze paczka jest zdublowana i ze nie mogą mi jej zwrócić bo nikogo niebyło. Jak prześledzi pani historie która mi przesłała kupującą, to widać, ze nie ma możliwości aby kurier odebrał paczkę z Warszawy, a minutę później z paczkomatu w Prószkowie paczkę która nadałam w Głubczycach. Chyba, że paczkomat z Głubczyc teleportował się do Prószkowa?
@WSsklepSikorska wyjaśniamy ją również z przewoźnikiem, a wszystkie informacje, przekazujemy Ci e-mailowo. Widzę te dziwne statusy z różnych miejsc, zapewniam, że doradcy, którzy prowadzą tę sprawę i kontaktują się z przewoźnikiem również.
Rozumiem, że to frustrujące i że sprawa się przeciąga, ale zapewniam, że doradcy trzymają rękę na pulsie i są w kontakcie z przewoźnikiem.
tak, podjechanie 3,5 km do punktu parnerskiego jest równym traktowaniem sprzedawców. Allegro smart jest dla wszystkich. Identyczna sytuacja była jak ograniczaliście konkurencję na inne rynki. Zawsze nadawałem przez automat, który mam 100 metrów od domu, nagle pojawiła się obowiązkowa opcja orlen paczki tylko z podjazdem kuriera i musiałem zrezygnować z wysyłki do Czech, gdzie szło najwięcej paczek. Allegro ma sprzedawców za nic od tak dawna, że zaczyna powtarzać schematy. Logiczne, że chcecie zostawić sobie tylko kilku dużych graczy, ale to nie znaczy, że macie traktować ludzi jak debili. Metoda dostawy z innymi warunkami wysyłki powinna być opcjonalna