anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

OSZUŚCI NA MOIM KONCIE I NIE TYLKO UWAGA!!!

Michulo992
#7 Wielbiciel#

Witam, moje konto zostało ukradzione możliwe że także moje dane kontaktowe. 
Jeżeli z tego konta dostaliście wiadomość o podaniu maila proszę o nieudzielanie żadnych informacji.
Postaram się na dniach pójść zgłosić sprawę na policję. 
Załączam także screena którego wysyłał ten oszust.
Musiało dojść do wycieku haseł z allegro ponieważ bardzo pilnie dbam o bezpieczeństwo w sieci także polecam wszystkim zmienić swoje hasła oraz włączyć dwuetapową weryfikację.

dowod nr 1 Aniela Włodarczyk Asnyka adama 84A 38-193 Zgierz.png

oznacz moderatorów
13 ODPOWIEDZI 13

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Michulo992 dzięki za cynk. jak to mówią mądry Polak po szkodzie.

A samo allegro powiadomiłeś Logowanie i hasło 

oznacz moderatorów

Michulo992
#7 Wielbiciel#

Jak najbardziej wszystko ogarniete z supportem allegro, jedynie czeka mnie wizyta na komendzie która nigdy nie jest jakoś po drodze, ale cóż pomoc innym wymaga poświęceń także trzeba się poświęcić!

oznacz moderatorów

br.
#20 Guru#

@Michulo992  Jeżeli ci się wydaje że coś ogarnąłeś z supportem Allegro to tylko ci się wydaje.

Dobrze że zgłosiłeś problem, przejęte konto trzeba zablokować, założysz sobie nowe konto.,

Wizyta na policji nic nie da, no chyba że masz jakieś konkretne  finansowe straty.

Dane osobowe klientów Allegro krążą po sieci,  Allegro jest niczym dziurawe sito, wielu z nas dostało maile z nazwiskiem, imieniem i numerem telefonu.  Poszukaj tutaj jest wiele takich zgłoszeń.

oznacz moderatorów

eldezete
#8 Zapaleniec#

Czy możesz jeszcze raz wrzucić screena albo dane? Mnie dziś też próbowano oszukać na dane Aniela Włodarczyk. 

Screenshot_20230716-171224_Gallery.jpg

oznacz moderatorów

ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@eldezete Cześć. 🙂 Powiedz proszę, co dokładnie się stało. Dostałeś podejrzanego mejla? Jeśli tak, to przekaż wiadomość na phishing@allegro.pl lub podaj mi więcej szczegółów sprawy 

Ola
Moderatorka

miroxl
#7 Wielbiciel#

Również dostałem tego screena z Anielą Włodarczyk jako załącznik do zapytania w sprawie mojego ogłoszenia. To jest próba wyłudzenia adresu email, miałem takich kilka. Tym razem zapytanie od użytkownika magdalena197211 o treści:

Witam, aktualne?

Czy mogę prosić o podanie adresu e-mail, ponieważ jest on wymagany do zakupu w trybie "Kup teraz"?

oznacz moderatorów

ko_alka
Moderatorka
Moderatorka

@miroxl Dzięki za zgłoszenie, konto zostało zablokowane 

Ola
Moderatorka

kwasu211
#7 Wielbiciel#

allegro.pngJa mam to samo z zamowienie_31816

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@kwasu211 dziękuję za zgłoszenie. Już przekazałam je do odpowiedniego zespołu. 

Wiktoria
Moderatorka

eldezete
#8 Zapaleniec#

Pierwszy raz wystawiłam przedmiot na Allegro, więc nie byłam pewna jak wygląda całą procedurą zakupu itd. Dosatałam wiadomość na Allegro od użytkownika Magdalenaw197124 o treści : " Witam, aktualne? Jeśli tak, to czy mogę prosić o podanie adresu e-mail ponieważ jest on potrzebny do zakupu w trybie "kup teraz"?". Do wiadomości było załączone zdjęcie zrzutu ekranu, które wyglądało niesamowicie wiarygodnie (m.in. przez otworzone strony internetowe). Dane tam zawarte były na Aniela Włodarczyk.  Podałam e-mail, bo Jego podanie nic przecież nie pociąga za sobą. Zaraz dostałam na maila 2 wiadomości (odległe w czasie ok. 20 min., prawdopodobnie dlatego, że długo nie otwierałam ich, bo byłam zajęta).  Wyświetlały się jako wiadomość od AllegroA i Allegro.lokalnie. Po otwarciu strony miały dziwne adresy, ale to zobaczyłam dopiero później, kiedy zorientowałam się, że wśród podanych banków nie ma mojego. Strony te przekierowywały na stronę, gdzie należało wybrać bank, na który mają zostać przelane pieniądze. Sprawę zgłosiłam do Allegro, użytkownik został zablokowany. Także uważajcie i bądźcie czujni i nie róbcie nic w pośpiechu.

Screenshot_20230716-125310_Chrome.jpg

oznacz moderatorów

jubilat
#1 Nowicjusz#

Cześć,

Nie wiem czy to tu mogę zgłosić... ta sama próba wyłudzenia adresu email 12 wrzesnia 2023 przez użytkownika: mirka1910,  - ponownie na dane Anity Włodarczyk, Zgierz...

Jakie zagrożenie wiąże się z podaniem adresu email takiej osobie?

oznacz moderatorów

eldezete
#8 Zapaleniec#

Taka osoba może wysłać e-maila z linkiem do transakcji bankowej. Jest to jednak strona nieautoryzowana, stworzona przez złodzieja po to, by wyłudzić dane bankowe i ukraść pieniądze z konta. Nie otwoeraj żadnych linków z maili czy wiadomości od osób, których nie znasz.

oznacz moderatorów