Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Masz wypaczone poczucie humoru - Działanie według szablonu powtarzającego się jest JEDNOZNACZNE !
Ja napiszę że to OSZUŚCI bo zasymulowałem kontakt z nimi na fejkowym e@mail -otrzymałem link do pakietu banków - wybrałem jakiś tam nie mój i wpisałem od czapy login i password - długo mieliło gwiazdkę oczekiwania - normalny bank wywala w kosmos natychmiast !
Niedawno zadzwoniły jakieś lewusy i udawali że chcą zablokować próbę ,, nieutoryzowanego przelewu '' pognałem ich w dal .
Mój numer i imię znali z Allegro lokalnie zanim tą opcję wyłączono .
I ty piszesz że nie widomo że pomyłka - wybacz jesteś niewiarygodny kompletnie , robisz za ich rzecznika ???
@Client:68782729 Dzięki za zgłoszenie! Konto zostało zabezpieczone.
dziekuje za szybka reakcje
Tak, to oszust - ten kto się włamał na to konto, a nie właściciel.
O nowy rodzaj robienia kogoś w wala przez podanie maila taki bardziej finezyjny
Witam czy to oszustwo czy jak ?
@Client:61206367 nie widzimy obrazka póki moderacja nie zatwierdzi, opisz dokładnie o co chodzi?
Pewnie link do allegro z fb albo wygrales wiertarke makita ipoha od allegro tak to wał
Jak pytasz to masz podejrzenia a więc niczego nie podawaj!
@Client:61206367 Tak, jest to próba oszustwa. Kupujący nie potrzebuje Twojego maila, aby dokończyć transakcję. Nigdy go nie podawaj.
Proszę uważnie czytać pisane z głosu.
Witam jestem sprzedającym Z tego co zauważyłem to kupujący ma wprowadzić adres e-mail po to aby po nadaniu numeru przesyłki oszust mógł zgłosić zwrot jednocześnie na numerze paczki która została wysłana do kupującego.
Moje przypuszczenie jest takie że oszust otwiera podsklep w sklepie.
Zamówienie wygląda następująco;
Klient -sklep oszusta- mój sklep
Dla przypomnienia sklep oszusta mieści się w moim sklepie. Wymiana informacji oczywiście odbywa się na etapie klient mój sklep. Przypuszczam że dochodzi do podwójnego zakupu za pierwsze za pierwszy zakup oszust robi zwrot którego nie widzę gdyż jest to jeden Bank jeden sklep jedyne roszczenie jakie może prawdziwe może wyniknąć to jest klient mój sklep. Mogę się tu mylić i jest sytuacja taka że zakup jest Allegro PayU i jeszcze inne którego nie wiem Albo nie wyczaiłem i Klient robi sobie zwrot zaraz po nadaniu przesyłki. Paczka widnieje jako opłacona nadana system nadawcze odbierają paczkę opłaconą ale po zrobieniu zwrotu już przez sklep oszusta nie ma informacji o zwrocie środków.
Proszę uważnie czytać pisane z głosu.
Zauważyłem że odpowiedzi podpowiedzi niektórych użytkowników W mojej ocenie są wiązane z oszustwem. Powiązana osoba pisze jako ofiara.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Client:116873220 - to samo, próba wyłudzenia e-maila pod pretekstem zakupu.
@patryk1995-27 Dziękuję za zgłoszenie. Zablokowaliśmy to konto.
ok, ale to serwis powinien zapenić bezpieczeństwo, kupującym zapewnia to i sprzedającym powinien.
Kolejna sprawa to dlaczego działacie jednostkowo? po wskazaniu winnego?
Jesteście bierni na zgłoszenia sprzedających!
Witam,
przed chwilą otrzymałem dziwną wiadomość na Allegro Lokalnie (sprzedaję kilka przedmiotów). Dobrze rozumiem, że jest to jakaś dziwna próba wyłudzenia? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@michalsiek dziękuję za Twoje zgłoszenie! To próba wyłudzenia Twojego adresu e-mail. Zablokowaliśmy to konto.
Dziękuję bardzo za interwencję i przepraszam za umieszczenie posta w złym temacie.
@michalsiek nie ma sprawy! 🙂 Dziękuję za zgłoszenie 🙂
dostałam taką wiadomość
:biały_gruby_symbol_zaznaczenia:Uwaga:biały_gruby_symbol_zaznaczenia: Przedmiot: jasne spodnie do spania love Lounge nowe 2XS zarejestrowany Aniela Włodarczyk Asnyka Adam 84A, Zgierz Aby autoryzować sprzedaż, podaj swój adres @Email w tym oknie rozmowy.