anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwa Kupujących

KosmetykiHC
#8 Zapaleniec

Sprzedaje kosmetyki Moroccanoil niestety natrafiłam na nieprzyjemną sytuacje klient zakupił olejki Moroccanoil - zrobił zwrot produktów. Z kartonika wyciągnął oryginalny olejek i włożył podrobiony. Klient jest na allegro od 10 lat wiec uważam że jest to stały dochód utrzymania, ponieważ allegro nic z tym nie robi. Płaci sobie allegro pay wiec nawet nie wykłada swojej kasy. Allegro nie widzi w tym problemu natomiast gdybym się nie zorientowała to poszłyby do kolejnego klienta podrobione produkty. 

oznacz moderatorów
30 ODPOWIEDZI 30

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KosmetykiHC no cóż zostaje zebrać dowody i na policje.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KosmetykiHC a kamerkę kupisz na stówkę , baaa... uchwyt do telefonu za kilkanaście zeta robi robotę .

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Wtedy nawet masz podstawkę na allegro  przy odmowie zwrotu do momentu otrzymania właściwego towaru.

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@mdrogeria  No w tym wypadku chyba kamerka nie rozwiązuje problemu? @KosmetykiHC  Wyjmujesz produkt z kartonika przy każdym pakowaniu? Chyba nie. Więc pozostaje słowo przeciwko słowu. Albo plombowanie kartoników. 

oznacz moderatorów

KosmetykiHC
#8 Zapaleniec

Czekam jeszcze z odpowiedzią od dystrybutora czy da się coś z tym zrobić. Tak nauka kosztuje, oznaczę sobie olejki bo z tego co sprawdzałam to olejek moroccanoil jest bardzo dobrze podrabiany i na pierwszy rzut oka ciężko zobaczyć różnicę.

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

a to nie wiesz jak się edukuje na całe życie takiego janusza zakupowego? kamerka nagrywanie zwrotu i pakowania i potem na policji zgłoszenie art 286kk i już tak więcej nie zrobi

oznacz moderatorów

KosmetykiHC
#8 Zapaleniec

Pisałam jej że za wprowadzanie w obieg podrobionych produktów, grozi  jej nawet to do 5 lat więzienia itp.  że zgłoszę ją na policję ale widać że to jest jej sposób na zarabianie kasy i wie że za to jej nic nie grozi. Spokojnie wie że może dalej tak działać. Konto na allegro otwarte od 10 lat zapłaciła allegro pay luz, nic jej za to nie grozi 

oznacz moderatorów

KosmetykiHC
#8 Zapaleniec

Na razie zgłosiłam do dystrybutora zobaczymy co się da zrobić. Dokładnie musiałabym kazdy olejek wypakować i pokazać do kamerki i przy zwrocie to samo. Wyciągnęłam te olejki ale na pierwszy i szybki rzut oka nie zauważyłam różnicy taka dobra podróbka. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KosmetykiHC dobrze jest mieć potwierdzenie tego co się pakuje , ale w tym wypadku nie ma znaczenia bo klient zgłosił pewnie klasyczny zwrot czyli nie ma zastrzeżeń do produktu 

@Health___Beauty tak właśnie robię rozpakowując klasyczny zwrot , każdy szczegół jeśli mam jakiekolwiek wątpliwości .

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@mdrogeria  Zwrot tak ale musisz mieć dowód co pakujesz bo inaczej kupujący powie, że on tak dostał i nic nie zrobisz. A przy pakowaniu wyjmowanie każdego produktu z kartonika i pokazywanie do kamery to jednak trochę kłopotliwe. Myślę że tu najlepiej będzie plombować kartoniki - wraca z plomba nienaruszona to ok, plomba przerwana odmowa zwrotu. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Health___Beauty tak , plomba jest ok , ale u mnie zwrot to ewenement , trafi się w miesiącu jeden ... dwa ....no! góra tsy .Pakowania nie udowodnisz bo byłoby hipokryzją  dokumentować co się dzieje z paczką od chwili jej zamknięcia do wydania kurierowi . 

W opisanym przypadku zakładam ,że klient nie zgłaszał problemu z samym towarem czyli należy uznać ,że otrzymał to co zamawiał czyli oryginał .

oznacz moderatorów

KosmetykiHC
#8 Zapaleniec

Tak odebrała i zgłosiła od razu zwrot. To było celowe działanie. Dziękuję za podpowiedź, już zamówiłam plomby. My też rzadko mamy zwroty i takiej akcji się nie spodziewałam. Kosmetyki premium myślałam że nie trafie na takie dziadostwo. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@KosmetykiHC zaglądaj tu w wolnych chwilach   ,wiele ciekawych rzeczy  jeszcze się  dowiesz  ,doświadczenie innych użytkowników może uchronić przed większą wpadką . Na razie musnąłeś czubek góry , co jest poniżej ....strach pisać .

oznacz moderatorów

AlleMakijazPL
#12 Orędownik

hej plomby nic nie dadzą  ja od roku foluje dodatkowo kup zgrzewarkę 

zwroty o 70 % mniej albo jak zwrot to cały zaplombowany, wiec po co ktoś taki kosmetyk kupuje??,  a no po to by wypróbować i oddać ale jak widzi folie dwie to juz się cyka

także kup zgrzewarkę  bo takie plombki nic nie dają przerabiałam to 🙂

aa i koniecznie markera pod uv robisz kreskę na produkcie i masz juz wiedze co wraca

oznacz moderatorów

KosmetykiHC
#8 Zapaleniec

Dziękuję też dobry sposób 🙂

oznacz moderatorów

KosmetykiHC
#8 Zapaleniec

Na początku też chciałam zabezpieczyć karton ale rozerwą mi cały przy otwieraniu więc zabezpieczę olejek. 

oznacz moderatorów

Health___Beauty
#16 Inspirator

@KosmetykiHC  No nie. Jeśli produkt dotarł w zaplombowanym opakowaniu i ma ograniczone prawo do zwrotu to po przerwaniu plomby zwrot nie jest możliwy. 

oznacz moderatorów

KosmetykiHC
#8 Zapaleniec

Dziękuję za informację 

oznacz moderatorów

KosmetykiHC
#8 Zapaleniec

Był zwrot bez podania przyczyny. Odebranie i zwrot zrobiony od razu. 

oznacz moderatorów