anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Oszustwo - praca przy wystawianiu ofert na Allegro Lokalnie

Client:101630167
#8 Zapaleniec

Witam

Mam problem ponieważ szukałam pracy przez internet i zgłosiłam się do jednej pani z ofertą pracy.Polegała ona na tym że ja wystawiam produkty na Allegro Lokalnie i jak ktoś kupi produkt to przesyłam tej pani pieniądze.Po tygodniu "współpracy" pani przestała odpisywać a do mnie zaczęli zgłaszać się kupujący że nie otrzymali produktu.Moje pytanie brzmi "Co mi grozi za to że nie wysłałam produktu do kupującego , ponieważ ta pani zapewniała mnie że wszystko zrobi.

Zostałam oszukana.Zwiodła mnie łatwa możliwość zarobku.Prosze o zrozumienie.

oznacz moderatorów
81 ODPOWIEDZI 81

edytka164
#7 Wielbiciel

Dzięki za odpowiedź. Czasem człowiek zgupieje na moment. Po przeczytaniu wiadomości, którą sama napisałam stwierdziłam, że prawie dałam się nabrać. 

oznacz moderatorów

drekenzes
#18 Luminarz

@edytka164 Bo to jest oszustwo, jak myślisz czemu nie wystawiają sami ofert? Za wszystko Ty będziesz odpowiadać jako sprzedająca. 10% nie pokryje ci nawet kosztów sprzedaży, przyjmując że to nie będzie towar widmo. A jeśli towar będzie pochodził z kradzieży? Chcesz odpowiadać za paserstwo? itd itd

Poza tym, aby uwiarygodnić przekręt, firmy te podpisują umowy, tyle że są one gufno warte 😉