anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczka nie mieści się do parcela paczkomatu, paczkomat zamknięty bez paczki

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:44160286
#2 Obserwator#

Witam,

korzystam z Allegro lokalnie i podczas nadania paczki do kupującego nie udało mi się włożyć paczki do dużego  parcela C paczkomatu. Sprzedawany przedmiot jest sporych rozmiarów. Do wysyłki przygotowałem karton o gabarytach 40x38x50. Przedmioty do wysyłki mieścił się w nim ale podczas pakowania dodałem sporą ilość foli bąbelkowej i wybrzuszyło karton przez co zyskał on około 1 centymetra w każdym wymiarze. Mógłbym go wcisnąć na siłę ale myślę że kurier by już jej nie wyciągnął co by skoczyło się jeszcze gorszą sytuacją. Dlatego zmuszony byłem zamknąć paczkomat bez paczki. System powiadomień i statusu paczki aktualnie pokazuje że przedmiot jest nadany.

Poinformowałem kupującego o zaistniałej sytuacji i jest na tyle wyrozumiały że postanowił poczekać na rozwiązanie. Zgłosiłem problem przez formularze pomocy do Allegro i InPost i czekam na ich odpowiedź. Jak powinienem postąpić dalej w zaistniałej sytuacji?

Uważam że wina leży po mojej stronie i chce jak najszybciej rozwiązać sprawę dlatego jestem skory zamówić kuriera door-to-door i nadać paczkę do kupującego na mój koszt. Obawiam się może to naruszać regulamin i politykę prywatności Allegro ponieważ wymaga to pozyskanie adresu kupującego i nadanie paczki poza systemem powiadomień w ramach usług dostarczanych przez Allegro.

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
komis-bell
#21 Demiurg#

Nie masz się czym przejmować.
Nadaj paczkę kurierem i prześlij kupującemu numer listu przewozowego - wszystko będzie OK.

oznacz moderatorów
kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Poproś o anulowanie tej etykiety i nadaj inną formą (kurier) .

oznacz moderatorów
MiMary
Moderatorka
Moderatorka

Cześć, @Client:44160286. Mogę usunąć niewykorzystaną etykietę - daj znać, czy chcesz, abym to zrobiła. Dzięki temu będziesz mógł wygenerować nową etykietę, z większym gabarytem.
Jeśli jednak wiesz, że paczka nie zmieści się w największej skrytce Paczkomatu, to skontaktuj się bezpośrednio z klientem, aby ustalić inną metodę i adres dostawy.  

Marysia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
#2 Obserwator#

Wybrałem największy możliwy rozmiar parcela paczkomatu, rozwiązanie z zmiana rozmiaru nie jest możliwe. Przepakowanie przedmiotu do mniejszego kartonu też nie jest opcją. 

Tak, proszę o usunięcie niewykorzystanej etykiety. Skontaktowałem się z kupującym poprzez czat Allegro, przesłałem powyższą dyskusje i spytałem czy akceptuje rozwiązanie dostawy za pomocą kuriera którego koszt pokryje.

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Client:44160286 abym mogła usunąć etykietę, podaj numer oferty lub numer zamówienia. 

Nicol
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
#2 Obserwator#

Oferta: 3902dbc6-0b9c-4edb-a4e9-a7faba2de1ea

oznacz moderatorów
N_Nitka28
Moderatorka
Moderatorka

@Client:44160286 Usunęłam tę etykietę. 

Nicol
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów