Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
20 października 2022 wysłaliśmy paczkę kupującemu do Krakowa. Dzień później, 21 października paczka dotarła do sortowni Poczty w Niepołomicach koło Krakowa i tam tkwi do dnia dzisiejszego.
Pytałam na Poczcie głównej w moim mieście o tę sytuację i dowiedziałam się, że ta sortownia ma duże trudności z dostarczaniem paczek.
Dzwoniłam wiele razy pod te numery telefonów i nikt nie odbiera:
12/ 652-32-00
12/652-33-80
12/281-10-02
Czytałam opinie o tej sortowni w Internecie, nie są najlepsze, podobno paczki leżą po 2 miesiące i nadal nie są wysłane.
Czy Allegro pomaga w takich sytuacjach?
Jak mam postąpić z kupującym , jeżeli będzie domagał się paczki albo zwrotu pieniędzy?
Numer zamówienia: d1d33911-4f8c-11ed-bd82-f148f4501d2b
Numer przesyłki: Poczta Polska 00159007738205079498
Już 10 dni leżakuje paczka w Niepołomicach a telefony i prośby nic nie dają . 🗳️
@CHECINIAKI Pewnie nadal szukają 😀
@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Czy reklamację mogę złożyć do was , na Allegro? Jeżeli tak, to w którym miejscu to mam złożyć?
Na Pocztę już złożyłam reklamację, ale bez pełnomocnictwa Allegro i nie można tego skorygować. Drugiej reklamacji już nie przyjmują.
Telefony do sortowni i przewoźnika nic nie dają.
@CHECINIAKI Jeśli złożyłaś reklamację bezpośrednio u przewoźnika, poczekaj na jej rozpatrzenie. Nasze pełnomocnictwo pobierzesz w zakładce Ustawienia dostawy na Twoim koncie Allegro. Wystarczy, że na dole strony klikniesz [pobierz pełnomocnictwo].
Do reklamacji nie dołożyłam pełnomocnictwa .
Mogą odrzucić taką reklamację.
HURRRA, dzisiaj po 16 dniach oczekiwania paczka wyruszyła z Niepołomic do kupującego:
https://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=00159007738205079498
Oni podobno w Niepołomicach mają problem z tym, że padł podwykonawca obsługujący większość rejonów (wykończyły ich ceny paliw czy coś) i mimo usilnych poszukiwań nie mogą znaleźć kurierów, więc tych kilku co jest to jeżdżą rotacyjnie na różnych rejonach. Sytuacja nie do pozazdroszczenia.
Nieco odświeżam temat. Odnośnie sortowni Niepołomice. Otrzymałem informację, że paczka została dostarczona i podpisana - choć nikt jej nie odebrał, a dodatkowo sprawdziłem monitoring i kurier nawet nie przejeżdżał ulicą gdzie rzekomo dostarczył paczkę. Czytam opinie w Google Maps i z tego co widzę w sortowni dochodzi po prostu do kradzieży paczek. Czy ktokolwiek może coś z tym zrobić?
Minęło kilka miesięcy, a ja mam właśnie dokładnie ten sam problem z tą samą sortownią - paczka dostarczona i podpisana, a kuriera nawet nie było tego dnia w okolicy. @PinkFrog_Studio udało Ci się to jakoś rozwiązać?
Jak jesteś odbiorcą, to sprawdź czy nie masz tej paczki w skrzynce.
Czyli nic się nie zmieniło, nadal mają problem z dostarczeniem paczki i nie odbierają połączeń tel!