anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Paczka zwrotna czeka w Paczkomacie ?

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

Dzisiaj rano otrzymałem smsa od @InPost o treści

"Paczka zwrotna czeka w Paczkomacie XXXX XXXX XXX do 24/11/2022 

Nieodebrana paczka zostanie przekazana do Magazynu Paczek Niedoręczalnych"

I tutaj mam pytanie o co chodzi ?

Jeśli to zwrot to powinien zostac przekazany na adres podany w zakladce zwroty czyli do siedziby firmy a nie do paczkomatu.

Dodam, że paczka trafila do paczkomatu z ktorego jeszcze nigdy nie korzystalem bo jest na drugim koncu miasta. 

@ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_   prosze o wyjasnienie co sie dzieje

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

kostas11
#21 Demiurg#

@Client:80340374 a masz jakiś zwrot w systemie allegro ?

________
Κώστας
oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

@kostas11  na jednym koncie jest jeden z aktualnym statusem " w doręczeniu"

Impostora jeszcze u mnie nie bylo dzisiaj wiec nie wiem czy cos ma czy trafila ta paczka do paczkomatu i ma taki status

Dodam, że moj impostor nie obsluguje tego paczkomatu na drugim koncu miasta

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:80340374 Czy nie otrzymałeś od żadnego klienta w ostatnim czasie informacji o odstąpieniu od zakupu? Kiedy odbierzesz przesyłkę, powinno stać się jasne, o którą transakcję chodzi.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

@nat_not a dlaczego mialbym sie fatygowac na drugi koniec miasta ? Zakladka zwroty jasno wskazuje miejsce zwrotu

po drugie to sprawdzilem i czekam tylko na jeden zwrot ale ma status w doreczeniu

Jedyne czego nie sprawdzalem to nieodebrane przesylki

@InPost   @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_  czego dotyczy taki sms ?

oznacz moderatorów

MikroLITY
#13 Ambasador#

Musiałeś przeoczyć informację, że nieodebrane przesyłki będą zwracane do paczkomatu, w którym zostały nadane.

oznacz moderatorów

MikroLITY
#13 Ambasador#

Główna zmiana w regulaminach:

• Zmiana procesu realizowania zwrotów do nadawców po nieudanej próbie doręczenia przesyłki – po zmianie zwroty będą realizowane bezpośrednio do miejsca, z którego przesyłki zostały nadane. Jeśli nadanie nastąpiło przez Paczkomat® lub przez PaczkoPunkt – zwrot zostanie wykonany dokładnie do tego samego urządzenia lub punktu. W przypadku nadania poprzez podjazd kuriera – zwrot zostanie zrealizowany pod adres nadawczy (tak jak dotychczas). Zmiana nie dotyczy Klientów z ustalonym adresem zwrotu w ramach umowy biznesowej.

Modyfikacje wchodzą w życie dnia 17 października 2022 roku.

oznacz moderatorów

#14 Krzewiciel#

dziekuje za informacje @MikroLITY , faktycznie nie slyszalem o takich nowościach.

Przejrzalem nieodebrane i jedna zabłąkana wraca. Dlaczego akurat do tego paczkomatu tego nie wiem. 

Ogolnie kiepskie rozwiązanie i dobrze, że dowiaduje sie o nim teraz bo bardzo czesto wysylalem paczki w trasie z dowolnego paczkomatu. Teraz trzeba sie trzymac swojego miasta.

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@Client:80340374 Mamy dostęp wyłącznie do takich informacji, które Ty również widzisz w swoich zakładkach Allegro. Spróbuj wyjaśnić sprawę samodzielnie ze swoimi klientami lub odebrać nadaną do Ciebie przesyłkę. Inaczej nie rozwiążesz tego problemu.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów