anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pakiet powitalny

Piotrek86_04
#7 Wielbiciel

Mam pytanie odnośnie pakietu powitalnego.
Mamy na allegro konto firmowe i prowadzimy sprzedaż na allegro(firma A), firma B chce zamówić u nas towar, sprzedawać go na allegro i zlecić nam wysyłkę zamówień(coś ala dropshipping - tylko że mamy sami nadawać przesyłki więc potrzebujemy dostęp do konta allegro -  towar który firma B  będzie sprzedawać my nie mamy w ofercie(produkujemy go dla firmy B na ich zlecenie) - ale sprzedajemy w podobnych kategoriach produktowych. Mam w związku z tym dwa pytania:
1. Czy firma B dostanie pakiet powitalny?
2. Czy serwis może mieć problem w tym że będziemy nadawać paczki logując się na konto firmy B?

Firmy nie mają żadnych powiązań, znajdują się na dwóch krańcach Polski, właściciele firm nie znają się prywatnie, nawet nie widzieli się na żywo.

Jedyne powiązanie to będzie ten sam numer IP z którego będą logowania na konta.

Czy taka "współpraca dwóch firm" w świetle regulaminu allegro jest w ogóle w pełni legalna? Nie chcielibyśmy ryzykować zawieszenia konta

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

w_kiwi
Moderatorka Allegro Gadane

@Piotrek86_04 Dopytuję zespół wyspecjalizowany w tym temacie. Wrócę tutaj z odpowiedzią, jak tylko się czegoś dowiem. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Piotrek86_04
#7 Wielbiciel

Dziękuję, czekam zatem na wiadomość 🙂

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Piotrek86_04 Otrzymałam informację, że jeśli rzeczywiście to inna firma, o odrębnym NIPie, adresie, itp. to nie powinno być problemu z otrzymaniem pakietu powitalnego. 🙂

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Piotrek86_04
#7 Wielbiciel

OK, dziękuję za informację. A nie będzie żadnego problemu to że logowanie na konto będzie z tego samego komputera i IP - chodzi mi tutaj bardziej o kwestię blokady kont przez powiązanie gdy nasz pracownik będzie obsługiwał naszą firmę i tą drugą(nadawał przesyłki i ewentualnie odpisywał na wiadomości).

oznacz moderatorów

w_kiwi

@Piotrek86_04 Tutaj należałoby dopytać działu, który zajmuje się bezpieczeństwem transakcji. Proszę, napisz do nas w tej sprawie przez formularz

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Piotrek86_04 

Jeżeli oba konta będą "grzeczne" to będzie wszystko OK. Jeżeli na którymś koncie zrobi się niefajnie to jest duża szansa że zablokują oba.  Ja bym to rozważył. Wystarczy że właściciel konta B nie opłaci np FV Allegro i wtedy zrobi się kiepsko!

oznacz moderatorów