Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro prosi mnie o wpłatę pieniędzy na konto Allegro bo nie ma wystarczającej ilości środków do zrobienia zwrotu.
Zwrot już został zrobiony bezpośrednio na konto bankowe kliena, nie widzę nigdzie rubryki w allegro zwroty by zaznaczyć że zwrot został zrobiony.
Tylko widzę że zero jest w realizacji tak jakby czekał na wpływ na konto.
@pjak123 jak zwróciłeś bezpośrednio dla kupującego w zakładce zwroty musisz wydać decyzje odmowną dodając stosowny komentarz.
Zapomniałem wspomnieć, że produkt został anulowany przez kupującego zaraz po tym jak automaczynie pieniędze zostały wypłacone.
Zamówienie w takim przypadku nie widnieje w zakładce "zwroty".
A teraz jak tylko wpłynie jakaś wpłata to automatycznie mi pobierze z konta pieniądze i będe miał problem w odzyskaniu ich później od klienta
@pjak123 podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczy zwrot. Skonsultuję tą sytuację.
@Sa_novaProszę, numer zamówienia.
3a03bfc0-b1d5-11f0-bc43-270a3619a5b6
@pjak123 dzięki! Wrócę, jak ustalę szczegóły.
@pjak123 prześlij proszę potwierdzenie zleconego zwrotu do klienta, na adres spolecznosc@allegro.pl. W treści wiadomości, podaj proszę link do tego wątku.
Tak jak Pani prosiła, wysłałem wiadomość na wspomnianego maila .
@pjak123 dzięki! Anulowaliśmy rozpoczęty zwrot do klienta. W przyszłości, w przypadku anulowania zamówienia zachęcam, aby jednak nie zlecać zwrotu po za naszym systemem.
Dziękuję bardzo za pomoc. No teraz napewno będzie normalnie to robione.
Jeszcze raz dziękuję i przepraszam za kłopot.
Pozdrawiam, miłego dnia 🙂
@pjak123 to po co się spieszysz i oddajesz na konto, po drugie przy anulowaniu skąd miałeś numer konta kupującego ? coś namieszałeś 😞