anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

rozmar paczki

MAMY ROZWIĄZANIE!
mrhasiok
#1 Nowicjusz

Sprzedałem wczoraj pierwszy raz dwie rzeczy na allegro, robiłem wszystko według wzoru do czasu gdy na stronie inpostu już z podłączonym kontem opłaciłem sobie od razu obie etykiety. Po fakcie dopiero zauważyłem, że mam ustawiony rozmiar A przesyłki, wcześniej ani mi nic nie wyskoczyło o rozmiarze a ja sam nie pomyślałem o tym a paka do najmniejszej skrytki nie wejdzie. Teraz zostałem z gotowymi etykietami, gdzie na stronie inpostu ani na allegro nie moge usunąć tych etykiet i zrobić nowe chyba że nie widze nigdzie takiej opcji i nie wiem co teraz zrobić i paczke muszę wysłać do dzisiaj.

oznacz moderatorów
9 ODPOWIEDZI 9
mix-mce
#15 Entuzjasta

wygeneruj nowe etykiet a za poprzednie złóż wniosek o zwrot

https://inpost.pl/formularz-kontaktowy

Jeśli miałeś etykiety SMART (darmowe) to już przepadło i będziesz musiał za nowe zapłacić. Wydrukowanych etykiet nie da się usunąć ani zmienić.

oznacz moderatorów
mrhasiok
#1 Nowicjusz

tylko jak chce wydrukowac etykiete to wyskakuje komunikat:

Zamówienie Allegro nie jest przesyłką typu Allegro Paczkomat® 24/7. Szukasz przesyłek Allegro miniKurier24 InPost, Allegro Kurier24 InPost i Allegro Paczkomat® 24/7 InPost? Znajdziesz je w menu głównym w zakładce ALLEGRO

a w zakladce allegro na inpost nie moge wydrukowac nowych etykiet do przesylek ktorych juz etykiety utworzylem

oznacz moderatorów
mix-mce
#15 Entuzjasta

Masz do kupującego email, numer tel i paczkomat docelowy, możesz wygenerować etykietę używając tych danych bez pośrednictwa allegro.

Etykieta niestety wtedy kosztuje standardową cenę inpostu.

I weź pod uwagę że allegro może się czepiać terminowej wysyłki bo etykieta która nie wyjdzie będzie tą którą będą sprawdzać.

oznacz moderatorów
mrhasiok
#1 Nowicjusz

Okej, ostatnie pytanie jak stworzę etykietę nie tą od allegro, to jak mam im przekazać o istnieniu takiej plus czy nie zamrożą bądź zwrócą środków kupującemu kiedy przesyłka z Ich etykietą nie zostanie nadana na czas?

oznacz moderatorów
mix-mce
#15 Entuzjasta

nigdy tego nie próbowałem dla allegro lokalne ale jak wejdziesz w inpost w wygenerowane paczki, zaznaczysz to nie masz na dole aktywnego przycisku "PRZYGOTUJ"?all-1.jpg

oznacz moderatorów
mrhasiok
#1 Nowicjusz

nie używam allegro lokalnie, firmy też nie prowadze u mnie to wygląda tak, że w momencie kiedy w inpost nie w zakładce "allegro" tylko "wyślij przesyłki" wpisze dane klienta gdzie znajduje się email od allegro to wyskakuje taki komunikat i odsyła mnie z powrotem do zakładki allegro gdzie nie moge utworzyć nowej etykietydsadasd.png

oznacz moderatorów
mix-mce
#15 Entuzjasta
oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderatorka Allegro Gadane
Moderatorka Allegro Gadane

@mrhasiok powinieneś mieć możliwość utworzenia etykiety, po zmianie filtrowania w Managerze Paczek na "wygenerowane". 😊

Do wygenerowanej etykiety, ale niewykorzystanej - możesz wystąpić o zwrot pieniędzy, kontaktując się z obsługą InPost. 

Sandra
   Moderatorka
oznacz moderatorów
iosveglio
#9 Pomysłodawca

Usuń dane po plusie "+" wraz z tym plusem, wtedy wejdzie jakbyś "normalnie" tworzył paczkę.

Czyli z maila xxx+yyy@allegromail
wklej tylko: xxx@allegromail

oznacz moderatorów