Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedałem wczoraj pierwszy raz dwie rzeczy na allegro, robiłem wszystko według wzoru do czasu gdy na stronie inpostu już z podłączonym kontem opłaciłem sobie od razu obie etykiety. Po fakcie dopiero zauważyłem, że mam ustawiony rozmiar A przesyłki, wcześniej ani mi nic nie wyskoczyło o rozmiarze a ja sam nie pomyślałem o tym a paka do najmniejszej skrytki nie wejdzie. Teraz zostałem z gotowymi etykietami, gdzie na stronie inpostu ani na allegro nie moge usunąć tych etykiet i zrobić nowe chyba że nie widze nigdzie takiej opcji i nie wiem co teraz zrobić i paczke muszę wysłać do dzisiaj.
wygeneruj nowe etykiet a za poprzednie złóż wniosek o zwrot
https://inpost.pl/formularz-kontaktowy
Jeśli miałeś etykiety SMART (darmowe) to już przepadło i będziesz musiał za nowe zapłacić. Wydrukowanych etykiet nie da się usunąć ani zmienić.
tylko jak chce wydrukowac etykiete to wyskakuje komunikat:
Zamówienie Allegro nie jest przesyłką typu Allegro Paczkomat® 24/7. Szukasz przesyłek Allegro miniKurier24 InPost, Allegro Kurier24 InPost i Allegro Paczkomat® 24/7 InPost? Znajdziesz je w menu głównym w zakładce ALLEGRO
a w zakladce allegro na inpost nie moge wydrukowac nowych etykiet do przesylek ktorych juz etykiety utworzylem
Masz do kupującego email, numer tel i paczkomat docelowy, możesz wygenerować etykietę używając tych danych bez pośrednictwa allegro.
Etykieta niestety wtedy kosztuje standardową cenę inpostu.
I weź pod uwagę że allegro może się czepiać terminowej wysyłki bo etykieta która nie wyjdzie będzie tą którą będą sprawdzać.
Okej, ostatnie pytanie jak stworzę etykietę nie tą od allegro, to jak mam im przekazać o istnieniu takiej plus czy nie zamrożą bądź zwrócą środków kupującemu kiedy przesyłka z Ich etykietą nie zostanie nadana na czas?
nigdy tego nie próbowałem dla allegro lokalne ale jak wejdziesz w inpost w wygenerowane paczki, zaznaczysz to nie masz na dole aktywnego przycisku "PRZYGOTUJ"?
nie używam allegro lokalnie, firmy też nie prowadze u mnie to wygląda tak, że w momencie kiedy w inpost nie w zakładce "allegro" tylko "wyślij przesyłki" wpisze dane klienta gdzie znajduje się email od allegro to wyskakuje taki komunikat i odsyła mnie z powrotem do zakładki allegro gdzie nie moge utworzyć nowej etykiety
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
weźcie mu pomóżcie
@mrhasiok powinieneś mieć możliwość utworzenia etykiety, po zmianie filtrowania w Managerze Paczek na "wygenerowane". 😊
Do wygenerowanej etykiety, ale niewykorzystanej - możesz wystąpić o zwrot pieniędzy, kontaktując się z obsługą InPost.
Usuń dane po plusie "+" wraz z tym plusem, wtedy wejdzie jakbyś "normalnie" tworzył paczkę.
Czyli z maila xxx+yyy@allegromail
wklej tylko: xxx@allegromail