anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pobieranie opłat (prowizji)

naBadylu
#8 Zapaleniec

Dzień dobry, potrzebuje wytłumaczenia 😉 sprzedałem przedmiot który był wyróżniony, została pobrana prowizja 11.18zł ale jest też druga opłata od sprzedaży wyróżnionej 8.39zł, jak to jest? jak zapłacę za wyróżnienie to później płacę jeszcze prowizję od tego ,że wyróżniłem? czy to źle rozumiem? Czy może ta druga prowizja dotyczy wysyłki itp?

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

Halfrunt
#20 Guru ⭐⭐

dobrze zrozumiałeś, na allegro płacisz za wszystko co się da, a cenniki opłat są wyjątkowo podkręcone, do tego wszystkiego liczone jest nie tylko od produktu, a nawet od sumy wraz z kosztami przesyłki. 

Jeśli paczkę nadano jednak w smart to dojdzie jeszcze opłata za smarta w późniejszym okresie. 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Dobrze to rozumiesz. tu jest prowizja od prowizji, prowizja od kosztów dostawy lub dopłaty do smarka. I jeszcze niektórzy mają po sufit opłat dodatkowych losowo przydzielanych co któreś zamówienie...Witaj w Matrixie...

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@naBadylu ale żeś się obudził 😄 tak allegro od wyróżnienia pobiera dodatkowo 70% prowizji podstawowej czyli w sumie masz prawie dwie prowizje 🙂

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Heh. To przecież normalne, że dla zwykłego czowieka bliższe odkrywanie Allegro kończy się ciężkim szokiem...

Powiem  wzorem moderatora obsługującego Trust. Prowizja Allegro jest średnią ceny rynkowej xD. Zawsze tylko zapomina, że to oni ją ustalają, a reszta podwyższa po nich:)

Halfrunt
#20 Guru ⭐⭐

@AnnaG-Antyki też czasem zaglądać na trusta, aby się upewnić, że nie zwariowałem .😨

oznacz moderatorów

naBadylu
#8 Zapaleniec

Szok to mało powiedziane...

oznacz moderatorów

kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@naBadylu już wiesz czemu rozdają za darmo wyróżnienia 😄 

naBadylu
#8 Zapaleniec

o to to, już ja podziękuje

oznacz moderatorów