Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
prowadzę sklep internetowy oraz sprzedaż allegro dla firmy w której pracuje. Kupujący kupił rękawice na podobnej aukcji:
https://allegro.pl/oferta/rekawice-robocze-powlekane-rpolicolor-dragon-r-9-9259675138
Jak widać na aukcji sprzedawane są pary rękawic, w parametrach zawarte jest, iż w komplecie znajduje się xxx par.
Sprzedający założył dyskusje, po czym rząda, żeby dostać mu resztę rękawic bo został wprowadzony w błąd.
Po wymianie kilku wiadomości nie prowadzących do niczego (kupujący upiera się przy swoim) włączyło się do dyskusji allegro (na prośbę kupującego) abym:
"Proszę sprzedającego o niezwłoczne rozpatrzenie reklamacji oraz wydanie rzeczowej i merytorycznie uargumentowanej decyzji reklamacyjnej"
Mogę prosić o pomoc?
Oferta nie może wprowadzać w błąd kupującego, reklamacje musisz rozpatrzyć i jak napisało All uzasadnij ją, możesz uznać albo odrzucić.
Nie za bardzo rozumiem co może wprowadzać w błąd, aukcja jest na pary, w parametrach ile par znajduje się w opakowaniu. Nie wiem jak się do tego ustosunkować
@VAGMati Liczba par w opakowaniu 12. A ile dostał, jedną parę? Jeśli tak, ma rację, został wprowadzony w błąd. Opis aukcji jest niejasny.
@xyz96 Wg mnie opis jest jasny. 12 par. nigdzie nie pisze ,że jedna para
Nie jest jasny. Cena jest za parę a nie za opakowanie z 12-stoma parami.
@Nad_Pilica Chyba za parę opakowań ;). Faktycznie bez sensu
@VAGMati Ten wpis o 12 parach w opakowaniu dezinformuje. Albo cena 48 zł za opakowanie albo usuńcie ten mylący wpis o 12 parach i cena sprzedaży 4 zł
A jeśli opis jest zgodny to sam chętnie kupię 12 za 4 zł
Patrzę na tę aukcję i nie mam pojęcia co bym otrzymał po zakupie 🙂
Parę albo paczkę par zależnie od interpretacji.
Sprzedawca: *umieszcza w ofercie informację: "Liczba par w opakowaniu: 12"
Kupujący: *zamawia 1 opakowanie, płaci i czeka na swoje 12 par.
Sprzedawca: *wysyła jedną parę.
Inni sprzedawcy skupieni w AG: "Prawo jest niejasne. Wszystko zależy od interpretacji. Tylko sąd może to rozstrzygnąć..."
"Nie jest jasny. Cena jest za parę a nie za opakowanie z 12-stoma parami." to napisałem trochę wyżej. Rzeczywiście bronię sprzedającego.
@Nad_Pilica obczaj taką akcję:
Sprzedawca: "Piwo sprzedaję!!! Całe kratki piwa!!! 24 piwerka w kratce! Po taniości!!!"
Kupujący: "24 harnasie za 4 ziko? Bierę!!!"
Sprzedawca: *wyciąga jednego harnasia z kratki i wysyła go klientowi.
Kupujący: *żąda wysłania brakujących piwerek i kratki do tego.
Sprzedawca: "Ale o co się temu pieniaczowi rozchodzi?"
Gdybym sprzedawał rękawiczki i zobaczył taki klops we własnej aukcji to bym od razu bez dyskusji dosłał te 11 par.
Kiedyś niechcący wpisało mi się dwie sztuki dosyć unikatowej książki, a miałem jedną na sprzedaż i jedną swoją prywatną. Sprzedały się dwie, płakałem jak szykowałem swoją do wysyłki.
@Nad_Pilica : https://www.youtube.com/watch?v=wV2mfoBRWJk
Ale wiesz, że takie wyznania nie przysporzą Ci przyjaciół wśród stałych bywalców AG?
Jeszcze nie raz będę bronił sprzedającego w jakiejś sprawie.
Ciekawe tylko że VAGMati zniknął tak nagle.
Zdradzisz nam, ile wysłałeś rękawiczek kupującemu? Bo według opisu aukcji powinieneś 12.
@sophie-bunny W negatywie z 27.04 można przeczytać: "Żółte rękawiczki dostałam jedna pare mimo ze w opisie jest wrażenie podana ilość."
No to wysłał 1 parę! Kupujący słusznie rząda reszty.
VAGMati - kupujący powinien otrzymać 12 par rękawic (3 x żółtą, 3 x błękitną, 3 x pomarańczową, 3 x zieloną)/