anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem ze sprzedażą Xiaomi

stom007
#9 Pomysłodawca#

Witajcie. Mam nadal problem ze sprzedaża smartphona Xiaomi. Wystawiałem na lokalnie i 4razy był sprzedany i nie było zapłaty ani kontaktu z żadnym kupującym. Więc idąc za porada wystawiłem aukcje na zwykłym allegro i znów został sprzedany i widzę że nadal zapłaty nie otrzymam... :-] kupujący ma konto krócej niż miesiąc jestem na 100% pewny że nie sfinalizuje. Co robić bo już mam dość.. takiej zabawy w kotka i myszkę na lokalnie a teraz i na zwykłym allegro. @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@stom007 konto osoby, która dokonała zakupu na Allegro nie jest w żaden sposób podejrzane, więc polecam jeszcze cierpliwie poczekać. Zgodnie z zasadami kupująca ma 7 dni na opłacenie swojego zamówienia.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

stom007
#9 Pomysłodawca#

Dobrze poczekam cierpliwie kolejne dni, mimo już się naczekalem przy poprzednich transakcjach nie mało. Wiem już że nie sfinalizuje ale dobrze czekajmy. Będę otwierał dyskusje w razie problemów.

oznacz moderatorów

stom007
#9 Pomysłodawca#

Wracam z problemem ze sprzedażą. Oczywiście miałem rację transakcja nie została sfinalizowana. Czy wystawianie poraz 7my... ma jakikolwiek sens??? @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@stom007 bardzo mi przykro, że doszło do takich sytuacji, ale jedyne co mogę Ci zaproponować to ponowne wystawienie tej oferty.

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

stom007
#9 Pomysłodawca#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_  Czy naprawdę nie jesteście w stanie nic zrobić z tak patologicznymi sytuacjami??? Wystawiłem dziś ponownie! I już jest sprzedane.... i znowu z konta która zostało założone krócej niż miesiąc.... To jest nienormalne, żeby na tak poważnym serwisie nie dało się zapanować nad tak patologicznymi zachowaniami kupujacych...

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@stom007 poprosiłam o weryfikację konta, z którego doszło do ostatniego zakupu w Twojej ofercie. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

stom007
#9 Pomysłodawca#

@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Dziękuje, ale taka weryfikacja powinna być zrobiona zanim kupujący cokolwiek kupi! A nie po zakupie i mojej interwencji.... Bez weryfikacji nie powinien miec prawa do dokonywania jakichkolwiek zakupów! W tej sytuacji już wiadomo że to nic nie da! Kolejny raz kupujacy marnuja mój czas... Wy zablokujecie kolejne konto... jak poprzednio i proceder będzie trwał. Przecież to jest NIENORMALNE!

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@stom007 przeciez zezwolili kupowac ludziom z niepelna weryfikacja konta stad te jaja

oznacz moderatorów

stom007
#9 Pomysłodawca#

Witam ponownie,  czy w sprawie zgłaszanego problemu zostanie coś zrobione w najbliższym czasie? Bo patologia zakupów na moim koncie z tym Xiaomi nadal trwa... Nie mogę sie przy tym nadziwić jak wogóle możecie dopuszczać do takich sytuacji. Proszę o odpowiedz i pilna interwencje w temacie. Proszę o podanie kiedy takie praktyki kupujących (obstawiam nawet że to jakiś automat robi....) zostaną ukrócone. pozdrawiam

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@stom007 nie jestem botem i ci pisałem nigdy nie zrobią z tym porządku bo nie chce im się wolą działać na wniosek i zamiatać burdel na bieżąco pod dywanik. Zgłosi może 1 na 1000 to po co się mają szarpać

oznacz moderatorów

stom007
#9 Pomysłodawca#

Mistrzu czy ja gdzieś wogóle o tobie pisałem? i pisałem że Ty jesteś botem? Nie pisałem nawet do Ciebie tylko do moderatorów... Więc dzieki Ci za twoja opinie - standardową większości internautów.... ale ja zawsze idę pod wiatr 😉 pozdro

oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

@stom007 
zasugerowałem się cyt obstawiam nawet że to jakiś automat robi....
a boty tu odpisują na allegro np w dyskusjach

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@stom007 Jak już wspomniała Monika, konto zostało skierowane do weryfikacji. Przykro mi, ale tutaj nie możemy nic więcej zrobić. Nie możemy z góry zapobiec temu, że kupujący nie opłaci zamówienia. Nie ma takiej technicznej możliwości. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

stom007
#9 Pomysłodawca#

Ok, ja to rozumiem że nie możecie zapobiec temu żeby kupujacy nie opłaci. Ale możecie zapobiec temu żeby taki NIEWERYFIKOWANY kupujący nie miał możliwości dokonania zakupu i o to wnioskuje. Ustawiony bot rejestruje konto na przypadkową osobę, dokonuje zakupu i nie opłaca.... I nie możecie tego ukrócić? to za chwile może być tego plaga i Wy o tym doskonale wiecie. Wiec prośba o zablokowanie takiego procederu... Pozdrawiam

oznacz moderatorów

pinsplash
#21 Demiurg#

@w_kiwi Podpowiedź : jest. Nazywa się weryfikacja. Bo jak na razie na tym przykładzie widać że stworzyliście rozwiązanie które jest do ... no ten tego...

_______
BRÓSLI
oznacz moderatorów

az1rael
#21 Demiurg#

Wystaw gdzie indziej bo tu sobie kupujący jak widzisz mogą robić jaja bo im wolno

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

A może ktoś ze znajomych robi sobie "jaja".

oznacz moderatorów

BikeOutlet_pl
#11 Animator#

a wystarczyło by wprowadzić coś na kształt e.b.a.y'owskiego "immediate payment required" i było by po sprawie, ale po co.. niech się sprzedający męczą i martwią, to nie oni są tu chronieni, tylko święte krowy - kupujący..

oznacz moderatorów