anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Produkt sprzedawany na sztuki.

Kiki_Miki
#9 Pomysłodawca#

Dzień dobry,

Mam takie pytanie. Produkt ma swój indywidulny EAN, pod którym zapisany jest konkretny produkt (składający się z kilku sztuk) . Czy jest dozwolona sprzedaż tego produktu na sztuki pod tym samym EAN?

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

Podepniesz to do katalogu z wielosztukami i zaczną się dyskusje, że miało by 10sztuk, a dostali tylko jedną... Allegro każe wykupywać osobne EANY do tego.

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

Kiki_Miki
#9 Pomysłodawca#

No właśnie patrzę po  moich ofertach, że inni się podpinają z otwartymi i podzielonymi produktami. Gdzieś w dyskusjach czytałem, że produkt otwarty (mimo, że nie używany) i przepakowany traktuje się jak używany i nie powinien być w kategorii "Nowy"..

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Kiki_Miki, stan produktu przepakowanego musi być wtedy oznaczony jako "Przepakowany", czyli produkt całkowicie nowy, kompletny, nieużywany, bez jakichkolwiek wad lub defektów (na przykład rys, wgnieceń, minimalnych uszkodzeń), który został przepakowany.
Więcej informacji na temat parametru "Stan" znajdziesz w tym artkule.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg#

I oczywiście kategoria musi taki stan w ogóle posiadać xD

(Allegro dzieli użytkowników, by rządzić).
oznacz moderatorów

Kiki_Miki
#9 Pomysłodawca#

Cześć Matt,

Podpowiedz, gdzie znaleźć pozycję "Przepakowany"? Próbowałem ją znaleźć u mnie w produkcie ale mam tylko "Nowy". W pozycji Stan opakowania mam: Oryginalne, Otwarte, Uszkodzone, Zastępcze, Brak opakowania. Oczywiście w wielu takich ofertach jest "Oryginalne", co prawdą niestety nie jest.

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

Cześć @Kiki_Miki! Nie w każdej kategorii dostępne są wszystkie wartości dla parametru stan. Napisz proszę, w jakiej kategorii wystawiasz ten przedmiot? 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Kiki_Miki
#9 Pomysłodawca#

Suplementy dla psów i kotów - ja nie wystawiam, ja obserwuję jak inni wystawiają

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Kiki_Miki sprzedający nie powinni sprzedawać suplementów na sztuki, szczególnie jeśli oferty połączone są z produktem pełnowartościowym, ponieważ jest to mylące dla kupujących.  

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Kiki_Miki
#9 Pomysłodawca#

Brawo @la_nika , też tak uważam, a niestety takich ofert jest wiele (i co gorsza sprzedają się lepiej...bo oczywiście tańsze). Zgłosiłem dzisiaj kilka ofert, zobaczę jak Alle zareaguje. Niestety, mam złe wspomnienia z takimi cwaniakami (zgłoszone do Alle, a oferty do dziś się sprzedają). Pozdrawiam

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Kiki_Miki jeśli nie zostaną podjęte działania po Twoich zgłoszeniach, prześlij proszę tutaj numery tych ofert. Sprawdzę, dlaczego tak się stało. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów