anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Produktyzacja, katalog produktu - konkurencja

Client:114596493
#8 Zapaleniec#

Hej,

Mam taką sytuację, konkurencja podpięła się pod mój produkt, ale oferuje inny (ilość elementów jest inna oraz rozmiar). Zgłaszam ofertę i nic się nie dzieje. Czy jest inny sposób zgłoszenia, gdzie mógłbym wyjaśnić dlaczego produkt konkurencji, to inny produkt?

oznacz moderatorów
12 ODPOWIEDZI 12

folkowy-slesin
#11 Animator#

Jeśli zgłaszasz ofertę jako np błędnie powiązaną to mija różnie 2 tygodnie, miesiąc aż ktoś zareaguje.  Spróbuj zgłosić z niezalogowanej strony, wtedy trzeba podać mejl, imię i nazwisko i pamiętaj potwierdzić na mejlu zgłoszenie. Wczoraj zgłaszałam tak wiele błędnych ofert i dziś już jest reakcja.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Hmm u mnie nawet na niezalogowany jest, tylko żeby wysłać zgłoszenie i wysyłam jednym kliknięciem bez podawania jakichkolwiek danych.

oznacz moderatorów

folkowy-slesin
#11 Animator#

klikasz "zgłoś naruszenie" wybierasz powód, uzasadniasz z jakiego powodu. tych "zgłoś ofertę błędnie powiązaną z produktem" nikt nie weryfikuje kiedyś pytałam.

aha po takim wypełnieniu "zgłoś naruszenie" z podaniem mejla zostaje ślad, że konkretnie wtedy i wtedy zgłaszałeś, czyli ktoś musi zareagować.

oznacz moderatorów

7-MALY-7
#11 Animator#

nic nie zrobisz, nie da rady, przepadło... przerabiałem to - u mnie konkurencja podpięła zupełnie inny produkt, nie zgadzało się nic, nawet zdjęcia produktu.... i tak do teraz sobie wisi... zgadza się tyko nazwa "drapak" 😄

oznacz moderatorów

w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@Client:114596493 Możesz to zgłosić tutaj. 🙂 O jaką ofertę chodzi? 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Numer oferty: 15115190037

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:114596493 jak rozumiem to jest oferta konkurencji, więc na adres mailowy: spolecznosc@allegro.com podeślij mi jeszcze proszę numer lub link do Twojego produktu (do swojej wiadomości dodaj link do tego wątku).

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:114596493 dostałam Twojego maila, więc dziękuję i już działam w Twojej sprawie. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderatorka
Moderatorka

@Client:114596493 dostałam informację od zespołu, że informacje, które wskazałeś niestety nie dają nam podstaw do działania w sprawie tej oferty. 

Ola
   Moderatorka
oznacz moderatorów

folkowy-slesin
#11 Animator#

Mi pokazuje coś takiego.

Hulajnoga INOPARTS Xiaomi/Ninebot/Motus 0 W 0 km/h  (3 oferty)

Do produktu są podpięte 3 oferty:

15115190037 - 14 elementów

14134986068 - 13 elementów

14134977435- 13 elementów

2 oferty 13 elementów i 1 oferta 14 elementów. Coś tu musi być zweryfikowane, bo to nie te same produkty (różna liczba elementów i długość).

Najprościej zgłoś błąd w katalogu np do modelu albo kodu producenta dodaj liczbę 13. Jak zmienią zgłoś konkurencję, że to nie ten sam produkt, bo to nie te same produkty, tylko w parametrach nie ma opcji ilość i dlatego można podpiąć co się chce.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Ooo, a czy możesz powiedzieć tu lub wysłać odpowiedź na moją wiadomość e-mail skąd taka decyzja? Przyznam, że jej kompletnie nie rozumiem. Ewidentnie widać, że produkt konkurencji jest innym produktem. Dodatkowo w katalogu GS1 widać, jaki to jest produkt. Będę wdzięczny za odpowiedź.

oznacz moderatorów

#8 Zapaleniec#

Hmmm, czy ja doczekam się odpowiedzi do poprzedniej wiadomości?

oznacz moderatorów