Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Mam zamiar niebawem zacząć dorabiać handlując na allegro, lecz nie rozumiem jednego wątku otóż;
-podczas wystawiania aukcji do wyczerpania zapasów ponosimy opłatę 0,05zł za aukcję co 10 dni ? Mam problem ze zrozumieniem, ponieważ słyszałem, że jeśli w przeciągu roku będę sprzedawał z tej aukcji przedmioty, wówczas Allegro nie nalicza opłat ( lub jeśli zakończę aukcję przed upływem roku).
Będę wdzięczny za pomoc.
Tak jak napisałeś, jak coś sprzedaż na aukcji, allegro nie pobierze opłaty utrzymaniowej.
Rozumiem, że dopiero po upływie 365 dni są naliczane opłaty za utrzymanie tak? Przez pierwsze 365 dni nic mi nie naliczą jeśli nawet nie sprzedam przedmiotu ?
- nie moge skumać regulaminu
co tu kumac
Chodzi o to, czy oplaty naliczane są po roku czy za każde 10dni jeśli nie sprzedam przedmiotu np.
wystawiam aukcje przed 30dni nikt nie kupil przedmiotu dopiero po 31 dniach.. czyli w tym przypadku zaplace 3x0,15zł a później przez rok mam spokój ?
@_K_Urb Pierwsze zdanie z linka wklejonego przez @Knowhere
"Opłata utrzymaniowa dotyczy ofert starszych niż rok, w których przez ostatnie 365 dni nie doszło do zakupu. Opłata jest naliczana co 10 dni, do momentu, aż w ofercie dojdzie do zakupu lub zostanie ona zakończona przez sprzedającego "
@_K_Urb A teraz jak kum krowie na rowie : Wystawiasz ofertę, przez rok nie udaje Ci się jej sprzedać. Allegro po tym roku zaczyna naliczać opłatę utrzymaniową i robi to co każde 10 dni aż do sprzedaży, ewentualnie do zakończenia ręcznego aukcji przez Ciebie 😂
Nie wiem jak czytałem, że tego nie zrozumiałem ( nie przeczytałem).
Dziękuje za łopatologiczne wytłumaczenie.
@_K_Urb Nie przejmuj się, zaczniesz sprzedawać wrócisz do nas jeszcze nie raz 🙂 Ogarnięcie wszystkiego czego w ostatnich czasach wymaga od sprzedawców Allegro wcale do łatwych nie należy.
@_K_Urb Przecież w linku, który Ci wkleiłem, jest wszystko dokładnie opisane, łącznie z przykładami - czego tam można nie skumać?
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Witam ponownie.
Wystawiłem kilka aukcji kup teraz do wyczerpania przedmiotu no i w podsumowaniu mam informacje o oplatach za wystawienie; 0,00zł/10 dni - pozostało 9 dni.
Czy przypadkiem nie miało być tak, że dopiero po roku allegro bd naliczało opłaty a nie co każde 10 dni ?
@_K_Urb Po roku to naliczana jest opłata utrzymaniowa. Za wystawienie bulisz na okrągło 😃
"W przypadku wystawienia Oferty na okres powyżej 10 dni, opłaty za wystawienie Transakcji będą naliczane cyklicznie co 10 dni, zgodnie z cennikiem przedstawionym poniżej - z wykluczeniem kategorii ogłoszeniowych "Samochody", "Nieruchomości", "Wakacje", "Żywe zwierzęta", "Maszyny", "Przyczepy, naczepy", "Inne pojazdy i łodzie", "Motocykle i quady", "Usługi"."
Tu możesz poczytać :
https://allegro.pl/regulamin/zalacznik/4
@_K_Urb Opłat rozmaitych jest na Allegro dostatek. Opłata za wystawienie a opłata utrzymaniowa to są dwie różne opłaty. A jeszcze inną jest prowizja od sprzedaży i kosztów wysyłki i poczytaj o niej zawczasu bo znów się zdziwisz jak naliczą 😊
Dlaczego w nadchodzących opłatach czyli za 10 dni mam 0 zł?
Byłem pewien, że wystawienie jest darmowe a płacę tylko za sprzedaż oraz po roku za utrzymanie (jeśli nic nie sprzedałem).
@_K_Urb No to skoro masz 0 zł to w czym problem?
Poczytaj sobie dokładnie ten załącznik, zwłaszcza część II o opłatach za wystawienie i wszystkiego się dowiesz. Nie wiemy w jakiej kategorii sprzedajesz.
@Kaliope_Brzeg "No to skoro masz 0 zł to w czym problem?" - też zacząłem się zastanawiać😁
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
@_K_Urb W allegro płacisz 2 razy:
1-to opłata za wystawienie. Tu płacisz owe 5 gr/10 dni czyli 15 gr /miesiąc
2-to opłata jeśli coś sprzedasz z tej aukcji to płacisz prowizję *od czerwca także bezpodstawnie płacisz prowizję za to że wyślesz do Kupującego.
3-jeśli jednak nie sprzedasz z tej aukcji to po roku zapłacisz prowizję za utrzymanie nieefektywnej aukcji mimo że płacisz za jej wystawianie owe 5 gr.
W każdym razie za każdą aukcję masz co najmniej dwa rodzaje opłat. Dodatkowo mogą być naliczane opłaty za wyróżnienie aukcji.
Kategoria to supermarket.