anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Prowizja

Zielone-Podworka
#2 Obserwator#

Kliknęłam w swoją ofertę sprzedaży bo chciałam zobaczyć jakie banki ma kupujący dostępne podczas zamówienia. Dostałam info, że niektórych banków nie ma. Przekierowalo mnie do płatności ale od razu odrzuciłam i anulowałam transakcję. Teraz allegro chce mi za to wystawić prowizję na ponad 900 pln.

Strasznie głupia sytuacja ale po minucie anulowalam zlecenie i teraz chcą mnie obciążyć. 

oznacz moderatorów
10 ODPOWIEDZI 10

LEW433
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

musashi2007
#13 Ambasador#

Rozumiem, że "zakup" robiłaś ze swojego drugiego konta?
Coś takiego jest zabronione na Allegro i możesz mieć za to zawieszone konto.
A żeby odzyskać prowizję to na koncie, z którego kupiłaś anuluj zakup, a na właściwym złóż wniosek o zwrot prowizji. 

oznacz moderatorów

Zielone-Podworka
#2 Obserwator#

Anulowałam od razu jak zauważyłam, że przeniosło mnie do płatności. Minuta może minęła 🙂 Wpierw mi zwrócili prowizję a potem ponownie obciazyli.

Rozumiem, że wbrew regulaminowi od razu do nich napisałam, zgodnie z zasadą "czynnego żalu "że moja wina i pomyłka a teraz twierdzą, że decyzja ostateczna i muszę uiscic kwotę.

oznacz moderatorów

LEW433
#21 Demiurg#

Czyli "kara" a mogli zawiesić Ci konto, nie pisałem żeby cię nie straszyć.

oznacz moderatorów

Zielone-Podworka
#2 Obserwator#

Konto zawiesili ale potem odwiesili:)

Kara w wysokości prowizji. No kurcze rozumiem głupotę zrobiłam ale zaraz odkręciłam i jeszcze grzecznie wszystko wyjaśniłam. 

oznacz moderatorów

Zielone-Podworka
#2 Obserwator#

Rozumiem gdyby poszły środki, potem zwrot czyli finalizacja itd ale przerwałam operacje zanim doszło do płatności. Naprawdę pierwszy raz spotkałam się z takim wyłudzeniem🙂

oznacz moderatorów

NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

@Zielone-Podworka Wyłudzenie. Mocno powiedziane, a co gorsza raczej prawdziwe. Momentami mam wrażenie jakbym musiał grać w 3 karty, a "kto gra w karty ten ma łeb obdarty".

*** SZTUCZNA inteligencja NIE DORÓWNA nigdy NATURALNEJ głupocie 😉
oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Przeprosiny i daremne żale ci nie pomogą .Regulamin jest sztywny jak.... i nie da rady go bezkarnie łamać . Musisz się cieszyć że szybko sami zdjęli blokadę a nie pozbawili cię od razu możliwości handlu . Na allegro jak w pokerze ,ślepy w karty nie gra i niestety ale musisz przestrzegać wszystkich zasad ,nawet tych mało logicznych.

oznacz moderatorów

NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

@kolekcjoner608 Ale to nie jest poker! 

A może jednak jest?

oznacz moderatorów

NajlepszyComPL
#13 Ambasador#

Jest zabronione, OK. Ale jak sprawdzić co widzi Klient?

No i pobieranie prowizji zanim środki wpłyną, to dzielenie skóry na niedźwiedziu. Od 3 dni 

PŁATNOŚĆ ROZPOCZĘTA

0,00 zł

(18 cze 2024, 00:02)

ale prowizja pobrana. Plus jest taki, że zauważyłem jeszcze większą prowizję niż dotąd 😞

oznacz moderatorów