Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, mam taką głupią sprawę, którą nie wiem jak rozwiązać.
Znajomy kupił przedmiot na mojej aukcji, opłacił go i wybrał dostawę Inpost. Ponieważ tego samego dnia go spotkałem, to przekazałem mu przedmiot osobiście.
Teraz zacząłem się zastanawiać co właściwie mam z tym zrobić w Allegro - obawiam się, że za niewysłanie paczki (tak przecież widzi to system) mogę stracić Smarta lub po prostu pogorszą mi się terminy dostaw, o które zawsze bardzo dbam. Poza tym znajomy nie ma jak wystawić mi pozytywnej oceny. Czy da się to jakoś sensownie rozwiązać?
@Faraway_Stories dużo masz wysyłek?
Niewiele, 2-3 tygodniowo.
@Faraway_Stories poproś kupującego o potwierdzenie odbioru osobistego. Najlepiej poprzez wiadomość w centrum wiadomości. Następnie prześlij do nas zrzut ekranu z tą wiadomością i widocznym loginem kupującego. Będziemy mogli wykluczyć takie zamówienie z jakości sprzedaży w obszarze terminowości wysyłki 🙂
@Syrena_zT dziękuję za podpowiedź. Gdybyś tylko jeszcze mogła dać mi znać jak mam do Was napisać (tzn. gdzie dokładnie znajduje się formularz wysłania takiej wiadomości do Allegro), bo nie mogę tego namierzyć 🙂
Nie powinienem tego pisać, ale:
- znajomy mógłby anulować zakup
lub
- możesz do tej transakcji przekleić [ ctrl+c ctrl+v ) numer paczki Inpost z innej transakcji, już zakończonej.
Absolutnie nie oznaczaj jako - ODEBRANA - bo to dla systemu ma mniejsze znaczenie niż zeszłoroczny śnieg. Martwa opcja.
Nie ma za co 😉
Jeżeli znajomy anuluje zakup, to otrzyma pewnie zwrot środków i następnie musiałbym się znowu z nim spotkać, aby mi je przekazał - straszna komplikacja 🙂
Ta druga opcja, z dodaniem numeru przesyłki wydaje się lepszym rozwiązaniem. Wiem, że to trochę hakowanie systemu, ale nie robię tu przecież niczego złego - kolega zapłacił, otrzymał przed czasem, Allegro dostało prowizję, wszystko gra.
@Faraway_Stories Oczywiście że nie robisz nic złego. Tylko nie płacz za chwilę w kolejnym wątku pt. zablokowali mi konto i co mam zrobić.
@Faraway_Stories nie ma specjalnego formularza. Możesz albo napisać przez główny formularz (napisz numer zamówienia, dodaj zrzut i poproś o wykluczenie z jakości terminowej wysyłki) albo po prostu podesłać do nas tu.
@Syrena_zT dziękuję. Co prawda nie znalazłem nigdzie opcji napisania do kolegi poprzez Centrum Wiadomości, ale wysłałem mu wiadomość na maila (przypisanego do jego konta Allegro i widocznego przy zamówieniu), z prośbą o potwierdzenie odbioru.
Nr. zamówienia o którym mowa to:
bf586de0-0278-11f0-8708-afea3209c95e
Ponieważ tego samego dnia go spotkałem, to przekazałem mu przedmiot osobiście.
Poza tym znajomy nie ma jak wystawić mi pozytywnej oceny.
Nosiłeś produkt w kieszeni 😄 po co kupował przez allegro przecież dla Ciebie to koszty ? siedź cicho zanim połapią się że to zakup w celu pozyskania komentarza 😞 zablokują konto i Tobie i koledze 😞
@kostas11 Na pewno kolega kupił przez przypadek, zgłosi zwrot i koszty znikną 😉
Wprowadzasz tu jakieś projekcje, które powstały w Twojej głowie - nie wnikam skąd się tam wzięły, to nie moja sprawa, ale proszę nie oceniaj innych swoją miarą. Przykro się to czyta.