anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przewidywany czas dostawy, wprowadzanie w kupujacych w blad

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  witam. Może Państwo mi wytłumaczą na mojej liście ofert widnieje informacja ze przewidywana dostawa jest na poniedziałek, a nie widnieje ze dostawa jest na SOBOTĘ.  Po złożeniu zamówienia przez kupującego widzę że dostawę ma na sobotę.  Pisałem już do działu technicznego,ale tam mi piszą z automatu regułki i nie idzie od nich wyciągnąć żadnej informacji  . Przez taki błąd tracę sporo klientów, bo wiadomo że zamówi tam gdzie przesyłkę dostanie wcześniej. Proszę mi nie pisać o wyliczeniach, że komputer bierze pod uwagę wysyłanie poprzednich przesyłek. Zgodność wysyłki (na ok 400 zamówień)z terminem mam na 99,5%. Proszę o racjonalną informacje  dlaczego nie mam widocznej informacji że przesyłka będzie dostarczona w sobotę.

oznacz moderatorów
26 ODPOWIEDZI 26

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

Screenshot_20240802-133219_Chrome.jpg

oznacz moderatorów

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

oznacz moderatorów

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

Screenshot_20240802-132843_Chrome.jpg

oznacz moderatorów

fox_paws
#12 Orędownik#

Może dlatego, że np. w przypadku Paczkomatów InPost etykieta Paczka w Weekend generuje się tylko dla kodów pocztowych obsługiwanych w soboty i tylko dla przesyłek Smart?

oznacz moderatorów

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

Mam wszystkie oferty z Allegro Smart 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ArtBuds Zamówienie nr dcd77ca0-50bf-11ef-b228-015db898a15a, widoczne na Twoim zrzucie zostało złożone przed godziną wysyłki tego samego dnia, którą deklarujesz, czyli 14:30, dlatego dla niego przewidywany czas dostawy to 2 sierpnia.
Drugie, złożone dzisiaj zamówienie ma już przewidywany czas dostawy 6 sierpnia, ponieważ zostało złożone po godzinie granicznej (o 14:35).
Twojej jakości sprzedaży wynika, że tylko 39,51% zamówień wysyłasz tego samego dnia, w którym kupujący złożył zamówienie. Spełniasz warunki wyświetlania godziny wysyłki tego samego dnia w ofertach, ale wpływa to na przewidywany czas dostawy po godzinie granicznej.  Żeby paczka z zamówienia złożonego dzisiaj, doszła do kupującego w sobotę, musiałbyś nadać ją dzisiaj, a Twoje poprzednie wysyłki nie wskazują, że to zrobisz. Dlatego przewidywany czas dostawy wskazuje obecnie na wtorek, ponieważ zakłada, że paczki nadasz w poniedziałek, na podstawie historycznych danych na temat nadawania przesyłek.  

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

Mam ustawioną granicę, kup do 14.30 - jutro dostajesz przesyłkę.  Na mojej liście do godziny 14.30 widniała dostawa w poniedziałek.  Klient kupil przedmiot przed 14.30 , widnieje w zamówieniu że dostawa w sobotę. To są dwie sprzeczne informację.  Albo i tu i tu powinienem mieć przewidywany czas dostawy na sobotę,albo na poniedziałek. 

oznacz moderatorów

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

Mam ustawioną granicę, kup do 14.30 - jutro dostajesz przesyłkę.  Na mojej liście do godziny 14.30 widniała dostawa w poniedziałek.  Klient kupil przedmiot przed 14.30 , widnieje w zamówieniu że dostawa w sobotę. To są dwie sprzeczne informację.  Albo i tu i tu powinienem mieć przewidywany czas dostawy na sobotę,albo na poniedziałek

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ArtBuds ok, poproszę o weryfikację tego przypadku zespół zajmujący się przewidywanym czasem dostawy i wrócę do Ciebie z informacją, gdy tylko dostanę odpowiedź. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#18 Luminarz#

On ma rację. Jako kupująca też widywałam takie mylące daty. Późniejszą datę system pokazywał w ofercie, a po zaraz zakupie datę dostawy wyświetlało krótszą. Już dawno zwracałam na to uwagę ale jak zwykle...

oznacz moderatorów

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

Zamówienie numer    dcd77ca0-50bf-11ef-b228-015db898a15a . Od godziny 24 mam informacje w moich ofertach, KUP DO 14.30 DOSTAWA W PONIEDZIALEK. klient zamówił przedmiot. Ma dostawę na SOBOTĘ.  DLACZEGO W MOICH OFERTACH NIE WIDNIEJE CZAS DOSTAWY ,KTORY WYŚLĘ DO 14.30 ZE DOSTAWA JEST W SOBOTĘ? PRZECIAZ TO LOGICZNE ZE ,JAK WYSLE INPOSTEM PACZKOMAT DO 14.30 TO MEGA PRAWDOPODOBNE ZE PACZKA BEDZIE W SOBOTE. ZDJECIA W ZALACZNIKU 

oznacz moderatorów

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

Screenshot_20240802-133219_Chrome.jpg

oznacz moderatorów

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

Screenshot_20240802-132843_Chrome.jpg

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ArtBuds jak już napisałam, wyjaśniam to z odpowiednim zespołem i wrócę do Ciebie z odpowiedzią, gdy tylko ją otrzymam. Poproszę Cię jeszcze o cierpliwość. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ArtBuds wracam z odpowiedzią. Zrzut jaki przesłałeś, został najprawdopodobniej zrobiony, gdy byłeś zalogowany na innym koncie (takim na którym nie masz Smart!) lub byłeś niezalogowany. 
Gdy kupujący, posiadający Smart! (zalogowany na właściwym koncie) sprawdza przed Twoją godziną graniczną wysyłki tego samego dnia Twoje oferty, zobaczy "kup do 14:30 dostawa jutro", również w piątek. 

Monika
   Moderatorka

Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

Witam ponownie. Nadal mam tą samą sytuację. Pokazuje mi w moich ofertach że dostawa na poniedziałek, a po zakupie od klienta mam dostawa w sobotę.  Sprawdzane też na koncie z Allegro Smart.

oznacz moderatorów

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

Screenshot_20240808-181015_Chrome.jpg

oznacz moderatorów

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

Screenshot_20240808-180830_Chrome.jpg

oznacz moderatorów

ArtBuds
#8 Zapaleniec#

Nie wiem czy to jest ważne, ale za każdym razem jak wystawiam aukcje, musz wpisywać z jakiego województwa jestem. Nie mam możliwości aby raz wpisać i zapisać to moje województwo.

oznacz moderatorów