anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

"Pole nie może być puste" - co to znaczy?

MAMY ROZWIĄZANIE!
WSautoParts
#9 Pomysłodawca#

Przy zamówieniu przechodzę do NADAJ PRZESYŁKĘ i dalej wypełniam wszystkie dostępne pola, ale kiedy robię ZAPISZ wyskakuje mi komunikat " Błąd przetwarzania Pole nie może być puste" i kiedy przewijam arkusz na samej górze pojawił się napis "Pole nie może być puste" powyżej Użytkownika, Przedmiotu i Metody Dostawy.

Dodam, że zamawiający wybrał metodę dostawy Kurier Pocztex.

Proszę o pomoc

oznacz moderatorów
137 ODPOWIEDZI 137
kzprk
#9 Pomysłodawca#

Dzięki @LEW433 ! Problemem był przecinek wpisany w polu ulicy. Po korekcie przeszło bez problemów.

oznacz moderatorów
SignStudio
#8 Zapaleniec#

za kazdym razem wyskakuje blad :

Błąd przetwarzania

Pole nie może być puste

i nic wiecej , moge prosic o pomoc?

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

Możliwe że problem tkwi w adresie, sprawdź przecinki spacje itd.

oznacz moderatorów
SignStudio
#8 Zapaleniec#

sprawdzilem juz i podam co bylo bledem : w adresie bylo tak - nazwa ulicy potem spacja numer i znowu spacja , wywalilem spacje pomiedzy numerami i poszlo , dzieki za podpowiedz 🙂 pozdrawiam

oznacz moderatorów
LEW433
#21 Demiurg#

🙂

oznacz moderatorów
PHU_LOCO
#7 Wielbiciel#

Nie można nadać paczki, pojawia się napis to pole nie może być puste, co zrobić?

oznacz moderatorów
pecela
#17 Koryfeusz#

Sprawdź czy czasem gdzieś nie brakuje spacji w danych adresowych odbiorcy. 

oznacz moderatorów
ImperiumKIockow
#7 Wielbiciel#

Wszystkie pola są uzupełnione, 4 inne przesyłki się zarejestrowały, a tej jednej nie mogę. W czym leży problem?

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ImperiumKIockow sprawdź proszę czy podany jest numer budynku w adresie kupującego oraz czy spacje są właściwe. Jeśli to nie rozwiąże problemu, podaj proszę numer zamówienia, przy którym taki komunikat się pojawia. 

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
ApiiFlor_PF
#7 Wielbiciel#

Witam mam ten sam problem... 

Tylko u mnie jest brak spacji w kodzie pocztowym odbiorcy (DPD pickup) i nie mogę go zmienić (uzupełnia się automatycznie). Proszę o pomoc 🙏

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@ApiiFlor_PF jeśli nadajesz przez Wysyłam z Allegro to kod pocztowy odbiorcy również możesz poprawić. 

la_nika_0-1679686446520.png

Monika
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
PancerPrice
#7 Wielbiciel#

mam ten sam problem, wszystko uzupełnione a podaje info że pole jest puste 

PancerPrice_0-1679689511997.png

oznacz moderatorów
ZDROWERSI
#10 Popularyzator#

U mnie w narzędziu WZA pomogło dodanie spacji pomiędzy nazwą ulicy a numerem.
Czyli np. jest wpisane Sosnowa11 a po zmianie na Sosnowa 11 puściło dalej. 

oznacz moderatorów
ApiiFlor_PF
#7 Wielbiciel#

adres odbioru osobistego tak mogę zmienić, ale adresu który automatycznie się uzupełnia z listy pickup niestety nie...

oznacz moderatorów
SKLEP-KIBICA
#8 Zapaleniec#

Dziękuję, w moim przypadku, rzeczywiście klient nie zrobił spacji pomiędzy nazwą ulicy, a jej numerem. Pozdrawiam

oznacz moderatorów
kotlomix_pl
#7 Wielbiciel#

Ja miałem taki problem i jestem zbulwersowany, że taki poważny portal jak Allegro ma tak źle przeprowadzoną weryfikację swoich użytkowników. TO nie moja sprawa, że wasze filtry przepuściły takie konto w którym nie podało się numeru budynku! mało tego zamiast pisać komunikat, proszę o uzupełnienie przez nasze niechlujstwo numeru domu od klienta to pisze błąd przetwarzania i ani podkreślenia o które pole chodzi ani nic?!, kombinuj teraz i szukaj o co chodzi.. albo jak przez inpost wysyłam paczki i jak nie mam kasy np wrzuconej na koncie inpostu to też, same błędy zamiast napisać brak środków na koncie czy coś to jakieś dziwne błędy ! i dzwonić jak ten głupi ciu.. a in post ze to nie ich wina a Wy ze to nie Wasza wina ze jednak tamci coś nie tak, no szlak trafia, pół dnia poszło, tragedia chyba macie informatyków z doskoku. 

oznacz moderatorów
ApiiFlor_PF
#7 Wielbiciel#

No właśnie u mnie to samo wyszło... Szlak mnie trafił. Wysyłka do punktu odbioru, a w adresie kupującego była podana sama ulica bez nr. Spacje jeszcze zrozumiem, ale tego to się nie spodziewałam;)

oznacz moderatorów
smart-sklep24
#8 Zapaleniec#

Obraz 24.03.2023, godz. 07.10.jpeg

oznacz moderatorów
ekorex_pl
#9 Pomysłodawca#

Podpinam się pod pytanie - taki sam problem tylko z Allegro One Box

oznacz moderatorów
ko_alka
Była Moderatorka
Była Moderatorka

@smart-sklep24 Cześć. Którego konkretnie zamówienia dotyczy to zgłoszenie? Czy wszystkie pola są uzupełnione? Sprawdź proszę, czy między danymi klienta (imię, nazwisko, adres) są dodane spacje, a jeśli nie, dodaj je ręcznie. 

oznacz moderatorów