Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dziękuję i pozdrawiam .
@Psychotic_83 Dzięki za zgłoszenie! Na wskazanym koncie doszło niestety do włamania. Już zajęliśmy się tym. 🙂
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ Witam chciałbym zgłosić tego użytkownika za próbę wyłudzenia e-mail. client:66326765
@Jakupspl2 Dzięki za zgłoszenie! Przekazałam je do odpowiedniego zespołu, który zajmie się weryfikacją wskazanego konta.
| |||||||||||||||||
|
Tak ,to próba oszustwa ,nic nie skanuj i nic nie podawaj.
@Zibi_2010 Dziękuję za zgłoszenie! Przekazałam konto do weryfikacji.
Dziękuję.
Hej, kilka minut po wystawieniu aukcji otrzymalam mail od Allegro z załącznikiem, ktory zawieral kod QR ktory mam zeskanowac by otrzymac pieniadze. Wyczuwam scam. Nie uzywalam dlugo allegro.
Co myslicie?
@nika4226 To jest próba wyłudzenia Twoich danych i oszustwa.
@nika4226 Podaj proszę login osoby, od której otrzymałeś obrazek.
Już zglosiłam telefonicznie. Client: 101748238
@nika4226 W takim razie na pewno zostały podjęte odpowiednie kroki. 🙂
Dokładnie taką samą wiadomość dostałem. Login cwaniaczka Szczurek 2008
@judona69 Dzięki! Konto zostało zablokowane.
Otrzymałem 2 takie wiadomości
@Client:75784000 Napisz co w nich jest > jak na razie ich nie widać, dopóki moderatorki nie zatwierdzą
ktoś wysłał zrzut ekranu z kodem QR
@Client:75784000 To ewidentne oszustwo > poprosimy moderatorki o blokadę tych kont > @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_