Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
oszustwo , nic nie klikaj @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
To próba oszustwa, uważaj bo stracisz kasę.
Cześć @sweetviolet! Tak, dobrze, że zachowałaś ostrożność, to próba wyłudzenia danych.
Czy możesz podać login osoby, która wysłała do Ciebie tę wiadomość?
Podaję login: Fuksiarz_2005
Proba oszustwa na kod QR przeć użytkownika Client:116816366 @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@remigiusz222 Dziękuję za zgłoszenie. Zablokowaliśmy to konto.
@aniakris dziękuję za Twoje zgłoszenie! To próba wyłudzenia danych, zablokowaliśmy już konto osoby, która wysłała do Ciebie tę wiadomość.
Otrzymałam wiadomość z kodem QR oraz informacją o zakupi
To próba oszustwa ,nic nie skanuj.
@Client:101101656 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Witam,
ten użytkownik wysłał mi wiadomość z kodem do zeskanowania:
https://allegro.pl/uzytkownik/EnterS/oceny#toolbar-user-menu/sprzeda%C5%BC
Nic nie kupił, ale napisał, że dokonał zakupu i że trzeba zeskanować kod, aby otrzymać środki. Proszę o zablokowanie jego konta. Mam nadzieję, że w dobrym miejscu piszę.
@orion_pax Miejsce dobre ,tylko w takich przypadkach przywołuj zawsze moderatorki @w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_ to przyspieszy blokadę delikwenta.
Dobrze, dziękuję 😊
@orion_pax dziękuję za zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dziękuję za szybką reakcję!
Zróbcie proszę coś z tymi niekończącymi się oszustwami na kod QR
U mnie to samo. Client:67956979
@w.skrzypinski dziękuję za Twoje zgłoszenie! To konto również zabezpieczyliśmy.
@AmarantowyAdam dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.