Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Otrzymałam wiadomość od Client:93048204
Dzień dobry. Użyłem "kup teraz" i zapłaciłem za "Sukienka czerwona na szerokich ramiączkach r.S".
Taką wiadomość otrzymałam. Nie ma jej w wiadomościach na moim profilu. Co mam z tym zrobić?
@mariola178 To próba oszustwa, więc "olej " to.
Dziękuję
@mariola178 Dziękuję za zgłoszenie. Zablokowaliśmy to konto.
witam
Dostałem taką informację, załączyłem pierwszy przedmiot.
Łukasz Kurczyna
@TuttoOK Tak, to próba oszustwa. Zablokowaliśmy to konto.
Proszę o zablokowanie
@monia1625 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Również otrzymałem taką wiadomość od konta opona5 - konto zawieszone.
@Maarkiz Potrzebuję login osoby, od której dostałeś wiadomość.
dzisiaj otrzymałem też ten kod w wiadomości proszę o blokade użytkownika
@conrad82 Dzięki za zgłoszenie! Konto zostało zablokowane.
@bober_elektronik dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dzień dobry. Dzisiaj wystawiłam na allegro lokalnie rower na sprzedaż. Po jakimś czasie otrzymałam taką wiadomość. Jestem pewna, że to oszustwo i chciałabym ostrzec innych. Nie wiem tylko jak ewentualnie zgłosić ten profil z którego do mnie napisano do zablokowania. Pozdrawiam
Moderacja zablokuje, spokojnie.🙂
Dzień dobry @anetad1985! Dziękuje za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Dzień dobry, również dostałem taką wiadomość proszę o zablokowanie konta
https://allegro.pl/uzytkownik/Client:103325026
Dodaję kolejnego oszusta z allegro, użytkownik: Client:104118501 - DO USUNIĘCIA.
Rzekomo jest użytkownikiem 2 lata a naprawdę oszustem.
Mój temat zakończyłem: https://spolecznosc.allegro.pl/t5/pocz%C4%85tkuj%C4%85cy-sprzedawcy/czy-to-oszustwo/m-p/789356#M1537...
Od użytkownika Allegro: Client:104118501 otrzymałem taką dzisiaj wiadomość:
"Dzień dobry. Dokonałem płatności za "DELL PRECISION 7510 i7 16GB SSD512 M2000M 4GB 15,6" przez Kup-Teraz".
Dodatkowo był dołączony plik PNG z kodem OR i jakąś wiadomością (nie otwierałem i nie pobierałem a kod QR na podglądzie jest). Może to potwierdzenie zapłaty?
Zapłaty nie odnotowałem.
Czy to jest oszustwo?