Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Tak, włączyłem. Tylko skąd mam mieć pewność, że kod QR w który kliknąłem nie zainstalował mi jakiegoś świństwa na telefonie. Sądzę, że miało to być przekierowanie do bankowości (które ostatecznie nie do bankowości mnie nie przekierowało). Ale gwarancji nie mam 😞 Zaufanie + chwilowa zaćma umysłowa = przepis na kłopoty.
Przed chwilą dostałam również kod QR od użytkownika asiko82
Proszę o interwencję w tej sprawie.
@goskakrol Bardzo dziękuję, zabezpieczyliśmy już to konto
U mnie to samo. Kod QR a mój bank nie dopuszcza do weryfikacji
Dzisiaj dostałam taką wiadomość, wiem już od innych użytkowników że to oszustwo, proszę o zablokowanie tego konta
@nowamafik Konto, z którego do Ciebie pisano, jest już zablokowane.
Dzien dobry. Po wystawieniu przedmiotu otrzymalem takiego maila. Czy to oszisywo?
@00andromeda00 tak, to próba oszustwa. Podaj mi proszę login konta, od którego otrzymałeś tę wiadomość. Zablokujemy to konto.
bardzo proszę:)
@00andromeda00 bardzo dziękuję 🙂 Zablokowaliśmy już to konto.
Tak próba oszustwa , też dzisiaj dostałam taką wiadomość i maila
Co dalej ? Dostałem takiego @
Dziewczyny uchylcie rąbka tajemnicy @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@Client:103347345 podaj proszę login osoby, która wysłała do Ciebie tę wiadomość.
@LukaszPolonia Dzięki za zgłoszenie! Konto zostało zablokowane.
Dzień dobry, również dostałem taką wiadomość, przekazuję dane:
Dzień dobry oszust wysłał kod login RadoslawRutnicki
@tomeczek_zg @Misfiolet Dzięki za zgłoszenia! Konto zostało zablokowane.