Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Wiem po 1 url sie nie zgadza po drugie przekierowywuje potem aby sie zalogowac do banku jak klikniesz alegro loklane moje konto itp to nie dziala po 3 patrzylem inne tematy i tez probowali tak oszukiwac
Cześć, @Client:106819478. Dziękuję za sygnał i czujność. Przekażę wskazane konto do weryfikacji.
Podesłany link nie prowadzi do naszego serwisu.
Dzień dobry, niedawno zrealizowałem zakup "Koło zminnych faz rozrządu Rnault Megan III bezyna 1,6 16V" na Państwa koncie przez aplikację. Zgodnie z wytycznymi, proszę o zeskanowanie kodu, który dołączam. Transakcja przebiegła bez przeszkód, teraz czekam na dalsze informacje. Kod jest konieczny do potwierdzenia zakupu. Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie zgodnie z oczekiwaniami. W razie jakichkolwiek trudności, proszę o kontakt. Chciałbym możliwie jak najszybciej zakończyć tę sprawę.
@Client:104364651 tak to wałek, nie wchodź nie podawaj danych do logowania bo Ci wyczyszczą konto 😞
Dziękuję tak myślałem
Dostałam taka wiadomość. Oferta nie opłacona na allegro lokalnie. Chciał bym kliknęła w link.
nie klikaj w nic
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@WOJCIECH403 Żadne linki, płaci i masz kasę na Allegro, każde inne rzeczy to oszustwo.
Nie kliknęłam na szczęście. Jakoś mnie podkusiło żeby sprawdzić czy sprzedane
Dziękuję za pomoc.
@WOJCIECH403 Dziękuję bardzo za zgłoszenie, wskazane konto zostało zablokowane.
@Client:98051166 niestety jest to oszustwo - zabezpieczyliśmy już wskazane konto.
Dzień dobry,
dostałam wiadomość na allegro, że ktoś zakupił mój przedmiot wystawiony na allegro lokalnie. Treść wygląda następująco: ,,Witam, zapłacono za pośrednictwem аllegro towar Kosmetyczka handmade pantera biało-czarna róż. W załączniku powyżej znajduje się dokument finalizacja transakcj i potwierdzenia zamówiena". W załączniku jest plik pdf, który zawiera kod QR. Podobno musze kod skanować aby doszło do finalizacji zamówienia. Niestety ciągle mam błąd i pokazuje, że taki kod nie istnieje. Czy jest w ogóle opcja takiego zakupu?
Nic nie klikaj, za nic nie płać, to oszustwo
@Vellosi to oszustwo
Witam serdecznie,
Nie sprzedałam żadnego przedmiotu a dostałam wiadomość z załącznikiem do otwarcia. Dodam tylko, że plik nie został pobrany ani otwarty. Jeśli to jakiś złośliwy plik, to prośba o zgłoszenie oraz zablokowanie tego użytkownika.
@Client:81067689 Obrazka my nie widzimy, ale metoda działania wskazuje na oszustwo, nie otwieraj.
Z pewnością oszustwo