Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Witam chciałem zgłosić próbę oszustwa poprzez wysłanie wiadomości Zachowaj i zeskanuj ten kod-QR aby otrzymać środki za sprzedaż..jpg
@BetaNiko dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Dziekuję i proszę jeszcze raz o interwencję, gdyż otrzymałem podobną wiadomość oczywiście przedmiot n allegro lokalnie nie został zakupiony.
@BetaNiko dziękuje za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Dzień dobry, przed chwilą u mnie na koncie podobna sytuacja. Zeskanowałem kod QR, natomiast nie podawałem żadnych danych.
@Trustshopkeeper najważniejsze, że nie podałeś wrażliwych danych. Czy możesz napisać kto wysłał do Ciebie tę wiadomość?
Jest też kolejny 😮
@Trustshopkeeper dziękuję! Zabezpieczyliśmy to konto.
@Trustshopkeeper dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Otrzymałam QR code do oferty którą wystawiłam - wygląda to na próbę wyłudzenia danych
@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
@zigzapzig Dziękuję za zgłoszenie. Zabezpieczyliśmy to konto.
Próba oszustwa na QR kod. Co robić..,
Dobrze że nie dałeś się oszukać . Tu na forum też wystarczy napisać i najlepiej wywołać moderatorki aby zablokowały to konto. @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ pomożecie!
@baracudav dziękuję za zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@ZSmyk nie to próba oszustwa, dobrze, że zachowałeś ostrożność. Dziękuję za Twoje zgłoszenie, zablokowaliśmy to konto.
@doriska125 Dzięki za zgłoszenie! Konto zostało zablokowane.
Dzień dobry.
Proszę o zablokowanie Client:50329981
Otrzymałem na maila wiadomość o sprzedaży z QR kodem (ta sama zagrywka co u reszty zgłaszających)
Produkt jest dalej na Allegro Lokalnie - nie ma śladu o sprzedaży.