Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@PioRud371 Dziękuję za zgłoszenie. Na wskazanym koncie doszło do włamania, stąd podejrzana wiadomość.
Dzień dobry,
pierwszy raz sprzedając na allegro lokalnie dostałam taką wiadomość:
Proszę o pomoc co z tym zrobić. wygląda na jakiś przekręt 😞 dziękuję!
@rybka74waw Dzięki za zgłoszenie! Wskazane konto zostało zabezpieczone.
Kolejny przypadek
i jeszcze jeden 😞
Kolejny "klient" wysyłał mi maila z QR
Co to za plaga i jak to zablokować ?? Zrezygnować z Allegro Lokalnie ??
Temat ma prawie 100 stron i nie ma rozwiązania systemowego ??
@PioRud371 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Tak, to próba oszustwa, nie skanuje sie kodu żeby otrzymać kasę.
Tak ,to oszustwo
@gosia292 tak nic nie skanuj
@gosia292 to próba oszustwa, dobrze, że zachowałaś ostrożność, czy możesz podać login osoby, która wysłała do Ciebie ten kod?
Jestem przedawcą i otrzymałem takie coś
Próba oszustwa od dwóch użytkowników allegro lokalne : OFFEX_PL , Palmer_934
@rafwik12 dziękuję za twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy oba konta.
Dostałem dziwną wiadomość odnośnie mojej sprzedaży
@Client:41691400 olej to, sprawdź czy masz na allegro sprzedane i zapłacone 🙂
Właśnie brak sprzedaży i wpłaty a jako potwierdzenie podanie danych konta do wpłaty. Dlatego dodałem bo pierwszy raz dostałem coś takiego na allegro. Pozdrawiam
@Client:41691400 zdjęcia nie widzimy ale jak nie masz sprzedaży i wpłaty na allegro to próba wyłudzenia 😞
@Client:41691400 Jeśli na koncie nie masz informacji że sprzedałeś i że jest zapłacone a zamiast tego dostałeś link/kod QR to jest to 100% oszustwo ale dla pewności Dziewczyny rozwiejcie proszę kurtynę tajemnicy 🙂 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
@Client:41691400 Zablokowaliśmy konto, z któego do Ciebie pisano.