Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Nie rozumiem czemu moj temat zostal oznaczony jako spam... wrzucam jeszcze raz, moze jakis automat wychwycil screenshot jako zagrozenie czy cos.
dostałem dziś na portalu Allegro wiadomość od użytkownika o treści:
"Dzień dobry, złożyłem zamówienie na produkt "Przedni Shimano XTR BR-M9120 4 Tłoki / Radiatory" za pomocą opcji "Kup teraz", należy zapisać i zeskanować kod qr, aby potwierdzić zamówienie i otrzymać środki."
w kolejnej wiadomości załącza rzekomy screenshot z QR kodem do autoryzacji. Nigdzie w moim profilu nie mam informacji, ze ten przedmiot sie sprzedał. Proszę o interwencję i zainteresowanie się tematem pod kątem wysyłania takich QR kodów. Obstawiam, że QR kod odnosi sie do jakiejs strony wyłudzającej dane, lub majacej na celu pobranie szkodliwego oprogramowania.
Zdjęcie wysłane przez tego użytkownika moge przeslac do wgladu
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Kolejny
ewwkaa432
@mibut Dziękuję! Konta zostały zablokowane.
Zrobiłam wszystkiego screeny.
@Client:80120538 Dziękuję za zgłoszenie! Przekazałam je do zespołu, który zajmie się weryfikacją konta.
Dzień dobry, z 17.05 mam podobną wiadomość z pobraniem kodu QR.
@joanna_zuzanna dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Witam dzisiaj dostalem taka oto wiadomosc:
A to jest adres uzytkownika: https://allegro.pl/uzytkownik/TycjanPopiel
@mnm87 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Ddirn dobry. Wystawiłem dziś na sprzedaż tel i dostałem taką wiadomość:
Obrazka nie widzimy ,ale i bez tego czuć próbę wyłudzenia.
Dzień dobry @szymon-rec! Ta wiadomość nie jet ok, to próba wyłudzenia danych. Dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy już konto osoby, która wysłała do Ciebie tę wiadomość
Client:97108902 - "czek" to QR kod do strony, jak u wiekszosci.
Przyznam, ze jak dostaje mejla w serwisie Allegro, to ufam mu znacznie. Teraz zaczelam sie zastanawiac nad jakoscia waszych uslug.
@aniaczerwiec dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Jakość Allegro, jaka jest każdy widzi, ale tu nie oni są winni. Jak Cię orżnie facet podający się za inkasenta elektrowni to odcinasz prąd?
Dzień dobry
Daostałem i ja takie "dobrodziejstwo"
@Woytec60 Dzięki za zgłoszenie! Konto zostało zablokowane.
Dziękuję bardzo.
Kolejny oszust:
Wiadomość od konta:
Dzień dobry.
Zakupione produkty: ROLKI POWER SPORT DLA DZIEWCZYNKI
Załączam czek płatniczy
Towar został zakupiony przez 🔔 AIIegroLoknie.pl 🔔 .
Aby potwierd zamówienieee, pobierz czek płatniczy i postępuj zgodnie z iinstruukcjami (jest on dołączony do tego postu).
Pozdrawiam
@Client:47313451 Dziękuję! Konto zablokowane.