anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Reklamacją po próbie naprawy

Rafaelle
#7 Wielbiciel#

Sprzedawca nie chce uwzględnić reklamacji plecaka po próbie naprawy. Plecak po 8 miesiącach rozdarł się materiał. Próbowałem go zszyć niestety materiał nadal się przeciera a sprzedający nie chce uwzględnić reklamacji. Co zrobić 

oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

LEW433
#21 Demiurg#

Ma takie prawo, nie powinno się samemu naprawiać, odrzucił reklamację> zostaje Ci sąd.

oznacz moderatorów

mwmonety
#21 Demiurg#

Nie powinieneś naprawiać na własną rękę tylko od razu składać reklamację ,naprawiając samemu łamiesz zasady reklamacji.

oznacz moderatorów

Rafaelle
#7 Wielbiciel#

Rozumiem. Tyle tylko że uszkodzenia materiału postępują w innych miejscach niż w tych które musiałem zszyć. Czy zatem pomimo tego reklamacja nie obowiązuje 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@Rafaelle nie , . Jeśli w okresie gwarancji / rękojmi przedmiot przestaje / przestał spełniać swoją funkcję należy  o tym niezwłocznie poinformować sprzedawcę / gwaranta  , wszelkie próby samodzielnej naprawy bez zgody gwaranta / sprzedawcy mogą skutkować  utratą gwarancji / rękojmii .

oznacz moderatorów

pecela
#17 Koryfeusz#

Możesz spróbować zgłosić reklamację z tytułu gwarancji. Niektórzy producenci dają gwarancję na wszystko (ja tak mam na swój plecak). Jednakże musisz samemu sprawdzić warunki gwarancji i poszukać kontaktu do wsparcia technicznego.

oznacz moderatorów