anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skąd ta opłata?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Waldek_Sobkowiak
#8 Zapaleniec

Dzień dobry,

na stronie z moimi rozliczeniami z Allegro pojawiła się dodatkowa opłata za dostawę InPost w wys. 5,19 zł. Po przeanalizowaniu mojej sprzedaży okazało się, że nie ma ona żadnego uzasadnienia. Wysłałem dwie przesyłki. W pierwszej były dwie książki, przy niej widnieje opłata 0,00 zł za dostawę, a przy drugiej opłata za kuriera w wys. ok. 12 zł, która została doliczona. Więc skąd te 5 zł? I to w nowym okresie rozliczeniowym, kiedy to jeszcze nic nie sprzedałem?

Załączam zrzuty: 1. - zrzut Podsumowania oraz 2. i 3. - rozwinięcia "Przejdź do zamówienia" i "Opłata za dostawę InPost"

1 - Podsumowanie !!!.png2 - Przejdź do zamówienia.png3. Opłata za dostawę InPost.png

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
nat_not
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Waldek_Sobkowiak To opłata za przesyłkę nr 661474948680288116662695, dotyczącą zamówienia f9230130-5ab4-11f1-b08f-21d9f73c25da. Klinet korzystał z Allegro Smart! i zapłacił za zakupy 72 zł. Kwota ta mieści się w przedziale od 65 zł do 99,99 zł, dlatego doliczyliśmy do Twojego rachunku 5,19 zł zgodnie z tabelą zamieszczoną tutaj.

Natalia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Waldek_Sobkowiak
#8 Zapaleniec

Dziękuję za szybką i kompetentną odpowiedź!  🐵  A w przedmiocie sprawy powiem tak:

Tak jak przypuszczałem, przerzucacie, ile możecie, na Sprzedającego byle tylko umilić życie Kupującym. Nie dosyć, że ciągniecie coraz większy procent od sprzedaży, od kilku lat nawet od kosztów wysyłki, co jest curiosum  samo w sobie, to jeszcze ja muszę pokrywać koszty wysyłki... LoL

Trochę to aroganckie, nieprawda-ż? Stare przysłowie mówi, że nie gryzie się ręki, która karmi. Bo powiedzcie mi, Kochaniuteńcy, KTO Wam płaci prowizję - Kupujący, czy Sprzedający???

oznacz moderatorów
Waldek_Sobkowiak
#8 Zapaleniec

Ale, ale..... Podany przez Panią link do tabeli dotyczy, jak mówi nagłówek, sprzedających z kontem firmowym.  :o|

oznacz moderatorów
kostas11
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Waldek_Sobkowiak a wiesz że smart nie jest obowiązkowy, nie pasują opłaty nie wystawiaj 😄

#8 Zapaleniec

Dzięki za radę. Nie przypominam sobie, żebym coś włączał, a teraz muszę grzebać, żeby wyłączyć.

Z poważaniem

Βαλδας

oznacz moderatorów
MiMary
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

Cześć, @Waldek_Sobkowiak. Już to wyjaśniam i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.  

Marysia
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Waldek_Sobkowiak tutaj masz informacje dotyczące m.in.  allegro paczkomat inpost 

Opłaty dodatkowe do przesyłek – informacje dla sprzedających 

oznacz moderatorów