Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Mam problem z opcją smart paczkomaty 24/7, mimo spełnienia wszystkich wymagań (w tym tych obowiązujących od 1 lipca) opcja smart nie pokazuje się przy paczkomatach.
Po kontakcie z Allegro otrzymałem wiadomość, że nałożono blokadę na tą opcję z uwagi na to, że przekazuje źle maile do Inpost.
Cyt.:" Otrzymałam informację z Działu Technicznego, iż u każdego sprzedającego który przekazuje źle maile będą następowały takie blokady. Błędne maile w Pana przypadku to przykładowo...."
Ale przecież meile do strony Inpost gdzie zamawiam przesyłki są automatycznie importowane z zamówienia złożonego na allegro. Nie mam możliwości ich edycji nawet na stronie Inpost.
Proszę o wyjaśnienie o co wogóle chodzi z tym przekazywaniem meili. Sprzedaje dłuższy czas w tej opcji smart i nagle otrzymałem blokadę o której nawet nie zostałem poinformowany.
@luki0906 ściągasz bezpośrednio z allegro do menadżera paczek czy przez jakiś program ?
@luki0906 dziś ściągałem paczki i poszły bez problemu, więc mają jakiś problem allegro lub inpost 😞
@nat_not @cloudcloud @_HolaOla_ @msniezek pomożecie ?
U mnie też idą bez problemu z tym że kupujący nie mogą korzystać z opcji smart
Czy udało się Panu zlikwidować blokadę?
Blokadę dalej mam. Wysyłać paczki przez paczkomat mogę ale nie z opcją SMART dla kupujących. Nagle opcja smart zniknęła z moich ofert na paczkomaty, nie dostałem żadnego meila o przyczynach blokady. Dopiero na czacie dostałem informację, że nałożono blokadę na tą opcję z uwagi na to, że przekazuje źle maile do Inpost choć jak pisałem wcześniej przekazywanie adresów odbywa się automatycznie.
Mam identyczną sytuację. Jak długo ma Pan ten problem?
Od 30.06
Kontaktował się Pan z Allegro jak zdjąć tą blokadę?
Ja pisałam trzy razy z różnymi osobami i drugi dzień czekam na odpowiedź. Wszyscy mają dać odpowiedź na maila. Ale odpowiedzi nie ma.
Adresy email mam dobrze przekazywane, posprawdzałam.
Nie wiem co mam zrobić.
@AOP1 @luki0906 a tak se myślę nie jest to spowodowane że znikł Wam smart bo 1 lipca okroili dostawy w smarcie i została Wam jedna metoda dostawy która nie wyświetli się jak nie spełniacie pewnych warunków ?
Spełnij jeden z dwóch warunków:
Pierwszy warunek:
lub
Drugi warunek
jedna z metod dostawy w cenie nie wyższej, niż te podane w tabeli oraz udostępnij numer śledzenia przesyłki w Allegro dla przynajmniej 50% transakcji z ostatnich 30 dni.
Nie, metod dostawy miałam kilka, przy liście poleconym pojawia się smart a przy paczkomacie nie. Zablokowane są paczkomaty.
@luki0906Aktualnie adresy e-mail w Allegro mają formę:
Dzięki temu Manager Paczek InPost rozpoznje przesyłkę Allegro Smart! jako bezpłatną na podstawie adresu e-mail odbiorcy, który przekazujesz. Jednak możliwe jest to tylko wtedy, gdy podczas nadania wprowadzisz pełny, poprawny adres e-mail klienta w domenie @allegromail.pl. Możesz znaleźć go zawsze:
Upewnij się proszę, że adresy mailowe, które przekazujesz mają prawidłową formę.
> Ale przecież meile do strony Inpost gdzie zamawiam przesyłki są automatycznie importowane z zamówienia złożonego na allegro. Nie mam możliwości ich edycji nawet na stronie Inpost.
😉
Pan ma też taki problem?
@AOP1 Wysyłki w ramach Smart! dla metod Allegro Paczkomaty i Paczkomaty są u Ciebie niedostępne z powodu błędnego przekazywania adresów mailowych. Przesyłasz emaile bez numeru zamówienia, dokładnie tej części po plusie, przykładowo: abcdefghd@allegromail.pl. Poprosiłam już naszego pracownika, o wskazanie Ci w wiadomości mailowej, konkretnych zamówień, których dotyczy ten błąd.
@_HolaOla_ przypuszczam że u Was jest problem z generowaniem - importem maili do inposta, bo nie da się ich zmienić pobierając z allegro idą tak jak są w systemie 😞
Meile na stronie Inpost wyglądają poprawnie, a nawet jakby nie były to i tak nie mogę przecież tego zmienić i jaka w tym moja wina kiedy importuje się automatycznie.
Co mogę zrobić aby włączyć paczkomaty smart?
Ja dostałem informację, że automatycznie zostanie włączona do max 1,5 tygodnia jeżeli będę prawidłowo wprowadzał maile. Na pytanie jak to mam robić skoro nie ma możliwości ich edycji nie dostałem już odpowiedzi.