Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Pytanko o wysyłki smart, mam aktywny status.
Co w przypadku jak kupujący kupi kilka przedmiotów i nie zmieści mi się w jednej paczce ? i będę musiał wysłać kilka?
Jedną mam darmową a za resztę Ja płacę ? czy jak to zrobić,
Np. dostanę wpłatę od kupującego + od allegro 8.99 na paczkomat a mam 2 paczki.
Możesz wygenerować kilka etykiet do jednego zamówienia:
czyli muszę zrobić 10 przesyłek do paczkomatu C - ciekawe czy wszystkie będą wolne??? 😉
@izarga_pl jeżeli kupujący kupi wszystko w jednym zamówieniu to nie musisz robić 10 paczek jeżeli Ci się zmieści w mniejszej ilości (oczywiście zależy czy będzie to zakup Smart czy nie bo jak bez Smart to dochodzi kwestia płatności za przesyłkę przez kupującego i ewentualny zwrot części pieniędzy za przesyłkę.
no właśnie kupujący kupił wszystko w jednym zamówieniu smart i to jest najgorsze
Wracam z moim pytaniem. W wygenerowach chciałem zrobić 2 paczki i wyskakuje informacja " dla transakcji allegro z adresami email ........ przekroczono limit darmowych przesyłek utworzono 1 odpłatna przesyłke allegro paczkomaty 24/7 inpost".
Jak zrobić 2 przesyłke?
Na początku kliknąłem w wygenerowane nie było kupującego.... W niewygenerowanych był zrobiłem etykietę i przeskoczył do wygenerowanych i tam już nie mogę zrobić drugiej Bo wyskakuje okno jak wyżej.
@krzys375 Możesz wygenerować tyle darmowych etykiet, ile paczek jest przypisanych do danego zamówienia. Jeśli ustawienia cennika pokazują, że paczka jest jedna, wygenerujesz tylko jedną darmową etykietę.
Np. Mam w jednej aukcji wystawione 100 szt. ( 1szt =1 kg) w opisie jest że max w 1 paczce 24 szt. Ale kupujący kupił 20 szt po 1 kg i z innej aukcji 1 szt = 10 kg. Waga przekracza dopuszczalną max 25 kg paczkomat. I teraz mam wysłać na swój koszt ?
Czy jak w cenniku dostaw zaznacze że w paczce max 1 szt to jeśli ktoś kupi np. 10 szt to policzy mu 10 kosztów przesylek ? I wtedy mogę wygenerować 10 listów przewozowych ?
@krzys375 Podaj mi numer tego zamówienia.
Np nr aukcji 12026683941 ( zakup 20 szt) i 11974540932 ( zakup 1 szt) i przewyższa dopuszczalna wage. I jak wydrukować 2 etykiety?
A ile przedmiotów masz ustawione w jednej przesyłce w każdej ofercie?
Różnie. A jak kupujący wybierze kilka ofert i doda do koszyka, zapłaci i będę musiał wysłać np 3 paczki
właśnie mam ustawioną 1 szt i to jest dla mnie dziwne?
A w ustawieniach dostawy tutaj : Sposób obliczania kosztów dostawy . Co masz zaznaczone? Dobrze żebyś miał to: Przesyłki będą nadane osobno, a koszty dostawy zsumują się. Wtedy jak jest zakupionych kilka różnych produktów, można wysłać w osobnych przesyłkach.
tak mam ustawione. rozmawiałem z doradca allegro i mam wystawić 10 etykiet na każdą rzecz i wysłać. Życie 🙂
najgorsze jest to ze za każdą przesyłkę dopłaci 3 zł za pakowanie w hurtowni i sumarycznie jestem w plecy 50 zł!!! cały czas do tylu - mam już tego dosyć. wszystkim pchasz w duże, a ty jesteś w dupie....
Może jednak uda się zapakować niektóre produkty do jednej paczki tak aby zmieściła się do gabarytu C. Nie trzeba wysyłać tyle paczek ile jest rzeczy. Jeśli w jednym zamówieniu pokazuje mi np 5 przesyłek do zapakowania, to jeśli uda mi się zapakować wszystko w 3 paczki, to tyle wysyłam.
gdyby hurtownia dala radę spakować do 3-4 paczek to co z pozostałymi etykietami z managera, które w smarcie drukują się w ilości 11 szt?
dogadaj się z kupującym i wyślij wszystko kurierem
rozmawiałem, nie chce się dogadać i powiedział ze wszystko ma pójść do paczkomatu