anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SMART - wysyłka kilku paczek

krzys375
#7 Wielbiciel#

Witam,

Pytanko o wysyłki smart, mam aktywny status.

Co w przypadku jak kupujący kupi kilka przedmiotów i nie zmieści mi się w jednej paczce ? i będę musiał wysłać kilka? 

Jedną mam darmową a za resztę Ja płacę ? czy jak to zrobić, 

Np. dostanę wpłatę od kupującego + od allegro 8.99 na paczkomat a mam 2 paczki.

oznacz moderatorów
21 ODPOWIEDZI 21

LEW433
#21 Demiurg#

Możesz wygenerować kilka etykiet do jednego zamówienia: Generowanie 2 etykiet do jednego zamówienia.png

oznacz moderatorów

izarga_pl
#8 Zapaleniec#

czyli muszę zrobić 10 przesyłek do paczkomatu C - ciekawe czy wszystkie będą wolne???  😉

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@izarga_pl jeżeli kupujący kupi wszystko w jednym zamówieniu to nie musisz robić 10 paczek jeżeli Ci się zmieści w mniejszej ilości (oczywiście zależy czy będzie to zakup Smart czy nie bo jak bez Smart to dochodzi kwestia płatności za przesyłkę przez kupującego i ewentualny zwrot części pieniędzy za przesyłkę.

oznacz moderatorów

izarga_pl
#8 Zapaleniec#

no właśnie kupujący kupił wszystko w jednym zamówieniu smart i to jest najgorsze

oznacz moderatorów

krzys375
#7 Wielbiciel#

Wracam z moim pytaniem. W wygenerowach chciałem zrobić 2 paczki i wyskakuje informacja " dla transakcji allegro z adresami email ........ przekroczono limit darmowych przesyłek utworzono 1 odpłatna przesyłke allegro paczkomaty 24/7 inpost".

Jak zrobić 2 przesyłke? 

Na początku kliknąłem w wygenerowane nie było kupującego.... W niewygenerowanych był zrobiłem etykietę i przeskoczył do wygenerowanych i tam już nie mogę zrobić drugiej Bo wyskakuje okno jak wyżej. 

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@krzys375 Możesz wygenerować tyle darmowych etykiet, ile paczek jest przypisanych do danego zamówienia. Jeśli ustawienia cennika pokazują, że paczka jest jedna, wygenerujesz tylko jedną darmową etykietę.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

krzys375
#7 Wielbiciel#

Np. Mam w jednej aukcji wystawione 100 szt. ( 1szt =1 kg) w opisie jest że max w 1 paczce 24 szt. Ale kupujący kupił 20 szt po 1 kg i z innej aukcji 1 szt = 10 kg. Waga przekracza dopuszczalną max 25 kg paczkomat. I teraz mam wysłać na swój koszt ? 

Czy jak w cenniku dostaw zaznacze że w paczce max 1 szt to jeśli ktoś kupi np. 10 szt to policzy mu 10 kosztów przesylek ? I wtedy mogę wygenerować 10 listów przewozowych ?

oznacz moderatorów

nat_not
Moderatorka
Moderatorka

@krzys375 Podaj mi numer tego zamówienia.

Natalia
   Moderatorka

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów

krzys375
#7 Wielbiciel#

Np nr aukcji 12026683941 ( zakup 20 szt)  i  11974540932 ( zakup 1 szt) i przewyższa dopuszczalna wage. I jak wydrukować 2 etykiety?

oznacz moderatorów

Kasiulki2
#17 Koryfeusz#

@krzys375 

A ile przedmiotów masz ustawione w jednej przesyłce w każdej ofercie?

oznacz moderatorów

krzys375
#7 Wielbiciel#

Różnie. A jak kupujący wybierze kilka ofert i doda do koszyka, zapłaci i będę musiał wysłać np 3 paczki 

oznacz moderatorów

izarga_pl
#8 Zapaleniec#

właśnie mam ustawioną 1 szt i to jest dla mnie dziwne?

oznacz moderatorów

DrukiHD
#11 Animator#

A w ustawieniach dostawy tutaj : Sposób obliczania kosztów dostawy . Co masz zaznaczone? Dobrze żebyś miał to: Przesyłki będą nadane osobno, a koszty dostawy zsumują się.  Wtedy jak jest zakupionych kilka różnych produktów, można wysłać w osobnych przesyłkach.

oznacz moderatorów

izarga_pl
#8 Zapaleniec#

tak mam ustawione. rozmawiałem z doradca allegro i mam wystawić 10 etykiet na każdą rzecz i wysłać. Życie 🙂

oznacz moderatorów

izarga_pl
#8 Zapaleniec#

najgorsze jest to ze za każdą przesyłkę dopłaci 3 zł za pakowanie  w hurtowni i sumarycznie jestem w plecy 50 zł!!! cały czas do tylu - mam już tego dosyć. wszystkim pchasz w duże, a ty jesteś w dupie....

oznacz moderatorów

DrukiHD
#11 Animator#

Może jednak uda się zapakować niektóre produkty do jednej paczki tak aby zmieściła się do gabarytu C. Nie trzeba wysyłać tyle paczek ile jest rzeczy. Jeśli w jednym zamówieniu pokazuje mi np 5 przesyłek do zapakowania, to jeśli uda mi się zapakować wszystko w 3 paczki, to tyle wysyłam.

oznacz moderatorów

izarga_pl
#8 Zapaleniec#

gdyby hurtownia dala radę spakować do 3-4 paczek to co z pozostałymi etykietami z managera, które w smarcie drukują się w ilości 11 szt?

oznacz moderatorów

darek_2055
#11 Animator#

dogadaj się z kupującym i wyślij wszystko kurierem

oznacz moderatorów

izarga_pl
#8 Zapaleniec#

rozmawiałem, nie chce się dogadać i powiedział ze wszystko ma pójść do paczkomatu

oznacz moderatorów