Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. codziennie spadają mi punkty za terminową wysyłkę a wszystkie paczki puszczam tego samego dnia. co jest grane?
@suple_vikinga skuteczne nadanie następuje tylko w przypadku zeskanowania paczki przez kuriera , samo wepchnięcie przesyłki do automatu nie jest taktowane jako nadanie .
niby tak. choć w regulaminie jest opisane że wystarczy że allegro wyłapie, ze paczka wykonała jakiś ruch. większośc paczek wysyłam tak żeby zdążyć przed opróżnieniem paczkomatu. wczoraj kurier odebrał moje paczki bezpośrednio z punktu i mimo to punkty spadły
@suple_vikinga możesz załączyć zrzut ?
@suple_vikinga Jaki szacunkowy udział w tych wysyłkach ma ONE ?
teraz nie mam ONE. większośc to inPost
@suple_vikinga W zakładce "jakość sprzedaży" możesz pobrać szczegółowy raport dotyczący terminowych wysyłek. Już na pierwszy rzut oka widać, że część jest nieterminowa. Oto kilka przykładów z tego tygodnia:
8127ad40-3976-11ef-9a6f-29a4aed29bc7
f000fa40-3797-11ef-89c6-6573765bf20e
1b553250-3906-11ef-85a3-313e14c8f5a9
zobaczymy co się zmieni. ustawiliśmy dłuższy czas wysyłki kilka dni temu. niektóre przesyłki faktycznie wychodzą póżniej ale bez przesady. wczorajsze paczki poszły od razu do wysyłki a i tak spadły nam punkty
@suple_vikinga Pamiętaj, że bierzemy pod uwagę ostatnie 30 dni, zatem codziennie kolejny dzień jest już "przeterminowany". Jeśli przybywa Ci mniej zamówień, niż jest przeterminowanych, to zamówienia nieterminowe mają wtedy większe znaczenie dla punktacji.